Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Sitruunapasta ja valkosuklaaterriini

Julkaistu 01.04.2005 06:00

Sitruunapasta (4 annosta)

Sitruunapasta

SitruunapastaRuokala
  • 400 g tuoretta tagliatellea
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 sitruunan mehu
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • juustoraastetta

Pese yksi sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuori ja purista kaikista sitruunoista mehu. Kaada kerma pieneen kattilaan ja lisää pari nokaretta huoneenlämpöistä voita. Kuumenna kermaa miedolla lämmöllä niin että voi sulaa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastike joukkoon. Koristele sitruunankuoriraasteella ja viimeistele juustolla sekä persiljasilpulla. Rouhaise päälle vielä tuoretta mustapippuria.

Valkosuklaaterriini (4 annosta)

ValkosuklaaterriiniValkosuklaaterriiniRuokala

  • 160 g valkoista suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 liivatelehti
  • 3 dl kuohukermaa
  • Yhden kananmunan sokerikakkupohja (levy).

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta.Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate. Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon.Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen.Kumoa täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja aseta kanneksi 4-5 mm:n paksuinen kakkupohja. Anna terriinin hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä terriinin pinta kaakaojauheelta. Tarjoile esimerkiksi vadelmamelban kanssa. Käytä valkosuklaata jonka kaakaorasvaprosentti on vähintään 40, tällöin suklaa sulaa kauniin juoksevaksi.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

"Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivojaNopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteenAutoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Vatsavaivat

    "Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivoja

  • 17:06
    Ruokaniksit

    Nopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!

  • 14:03
    Sisustus

    Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

  • 13:13
    Joulukinkku

    Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteen

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen