Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sitruunapasta ja valkosuklaaterriini

Julkaistu 01.04.2005 06:00

Sitruunapasta (4 annosta)

Sitruunapasta

SitruunapastaRuokala
  • 400 g tuoretta tagliatellea
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 sitruunan mehu
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • juustoraastetta

Pese yksi sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuori ja purista kaikista sitruunoista mehu. Kaada kerma pieneen kattilaan ja lisää pari nokaretta huoneenlämpöistä voita. Kuumenna kermaa miedolla lämmöllä niin että voi sulaa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastike joukkoon. Koristele sitruunankuoriraasteella ja viimeistele juustolla sekä persiljasilpulla. Rouhaise päälle vielä tuoretta mustapippuria.

Valkosuklaaterriini (4 annosta)

ValkosuklaaterriiniValkosuklaaterriiniRuokala

  • 160 g valkoista suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 liivatelehti
  • 3 dl kuohukermaa
  • Yhden kananmunan sokerikakkupohja (levy).

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta.Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate. Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon.Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen.Kumoa täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja aseta kanneksi 4-5 mm:n paksuinen kakkupohja. Anna terriinin hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä terriinin pinta kaakaojauheelta. Tarjoile esimerkiksi vadelmamelban kanssa. Käytä valkosuklaata jonka kaakaorasvaprosentti on vähintään 40, tällöin suklaa sulaa kauniin juoksevaksi.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lisää aiheesta:

Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaaEU penää verkkokauppajätti Sheiniltä selvitystä aseista ja lapsia muistuttavista seksinukeista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • 05:15
    Vanhustenhoito

    Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • Eilen16:45
    Sähköautot

    Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaa