Sitruunainen basilikabroileri 31.3.2000

toim. Kati Nappa

6 (n. 600 g) broilerin rintafileetä

Täyte:



4-6 rkl mustaleimaemmentali- tai parmesaaniraastetta
12-16 basilikan lehteä
suolaa, mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

Paistamiseen:


1 tl voita+1 tl öljyä
Kastikkeeseen:
3 rkl vermuttia tai serriä
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
n. 1 1/2 dl ruoanvalmistuskermaa
tai ruokacremeä

Viillä pienellä terävällä veitsellä rintafileisiin taskut, niin että aukko tulee pulleampaan päähän. Mausta taskut suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla sekä sujauta joukkoon vähän juustoraastetta ja 2-3 basilikan lehteä. Kiinnitä tarvittaessa hammastikuilla. Purista myös fileiden pinnalle sitruunamehua.

Kuumenna voi ja öljy ja paista fileet kummaltakin puolelta kauniin väriseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun vermutti ja sitruunamehu, kiehauta sekä kaada sekaan kerma. Ravistele sekaisin. Anna hautua 10-15 min. Lisää joukkoon lopuksi raastettu sitruunan kuori ja vähän tuoretta basilikaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, porkkana- ja kesäkurpitsaviipaleiden sekä salaatin kera. Voit käyttää myös koipireisipaloja, hauduta silloin pidempään (broileri kypsennetään aina kypsäksi) ja lisää basilikanlehdet ja juusto kastikkeen joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat