Sitruuna on kodin tehopuhdistaja – käytä sitä näin

Sitruuna korvaa siivouksessa monet kalliit puhdistusaineet. Hapokas hedelmä suorastaan syövyttää lian pois.

Sitruuna on erinomainen apu keittiön ja kylpyhuoneen siivouksessa. Hankaa sillä likaisia laattoja ja huuhtele. Sitruuna sopii myös näihin puuhiin:

Ikkunoiden pesu sujuu sitruunan avulla. Purista reilusti sitruunan mehua litraan vettä. Laita suihkepulloon tai pyyhi ikkuna rätillä. Kuivaa lopuksi sanomalehdellä tai mikrokuituliinalla. Muista vaihtaa vesi heti, kun se muuttuu sameaksi.

Puhdista uuni laittamalla vuokaan sitruunan mehua ja vettä. Aseta vuoka uuniin ja kuumenna kovalla lämmöllä vartin verran. Poista vuoka ja anna uunin vähän viilentyä. Pyyhi lika pois uunin ollessa vielä lämmin.

Likainen astianpesukone saa kyytiä, kun laitat sitruunan puolikkaan koneeseen pesun ajaksi. Halkaise sitruuna ja poista siemenet. Aseta sitruunan puolikkaat ylätasolle. Jos voit, tökkää ne ylätason piikkeihin. Keskeytä ohjelma ennen kuivausta, poista sitruunan puolikkaat ja pyyhi kuivaksi.

Tahriintunut muoviastia puhdistuu sitruunamehun avulla. Purista mehua tahrojen päälle. Vaikutus korostuu, jos asetat astian aurinkoon sitruunamehun vaikuttaessa. Pese normaalisti.

Puhdista raastinrautaan jääneet ruoanjämät hankaamalla sitä sitruunan mehukkaalla puolella. Kun peset raudan tämän jälkeen normaalisti, saat aikaan todella puhdasta jälkeä.

Hyödynnä sitruunaa pyykinpesussa sellaisille vaatteille, jotka kaipaavat valkaisua, mutta eivät kestä kovia valkaisuaineita. Lisää pari desiä sitruunamehua vaatteiden joukkoon ja pese normaalisti.

Sen lisäksi, että sitruuna on oiva siivousaine se on myös luonnollinen hyttyskarkotin. Leikkaa muutama sitruuna puoliksi ja anna tuoksun levitä ympäristöön.

Lue myös:

    Uusimmat