Sitruuna-marenkitorttu 12.4.2001

toim. Kaarina Roininen

Pohja:
100 g margariinia tai voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia tai voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 keltuaista

Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl sokeria
1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voit paistaa tortun irtopohjaisessa vuoassa tai piirakkavuoassa (vuoan halk. 22-24 cm). Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan kokoiseksi levyksi+reunat. Nosta taikinalevy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan.
4. Vuoraa taikinalla vuoka ja reunat 2-3 cm:n korkeudelta. Anna torttupohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
5. Pistele pohjaosa haarukalla ja paista 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
6. Mittaa täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee ja hieman kuplii.
7. Ota torttu uunista ja kaada kiisseli tortun syvennykseen.
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
9. Levitä merenki lusikalla tai pursota se kiisselin päälle.
10. Jatka paistamista vielä uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskea.
11. Torttu on parhaimmilaan samana päivänä tarjottuna.

Lue myös:

    Uusimmat