Sitrushedelmiä, sinappijauhetta ja vodkaa - raikasta kodin tunkkaiset paikat elintarvikkeilla

Ikäviltä tuoksuilta kotona ei voi välttyä. Yksinkertaisilla keinoilla raikastat niin jääkaapin, lavuaarin kuin myös matot ja vaatteet.

Hyvät keinot tunkkaisuuteen ovat aina tervetulleita. Kokeile ensi kerralla näitä.

Matot keräävät epämiellyttäviä hajuja, erityisesti niihin paikkoihin missä liikutaan paljon ja missä lemmikit makoilevat. Matot saa raikastettua ruokasoodalla. Ripottele ruokasoodaa matolle, anna vaikuttaa muutama tunti ja imuroi pois. Jos et saa pidettyä perheenjäseniä poissa matolta sen aikaa kun ruokasooda vaikuttaa, käsittele matto muutamissa erissä.

Keittiön lavuaari saa osakseen ruoantähteitä laidasta laitaan. Suomessa ei tarvitse huolehtia lavuaarin jätemyllystä kuten Yhdysvalloissa mutta raikastusta suomalaisetkin lavuaarit tarvitsevat. Laita tyhjään lavuaariin appelsiinin, sitruunan tai limen kuoria. Laita tulppa paikoilleen ja laske lavuaariin kuumaan vettä. Anna liota. Sitrushedelmät raikastavat lavuaarin.

Jääkaappiin tarttuu myös helposti hajuja ruuista. Sekoita puolet ja puolet vettä ja etikkaa, kastele rätti liuokseen ja pyyhi hyllyt ja lokerot.

Pakastimen raikastat sulattamisen jälkeen pyyhkimällä seinät kostealla puuvillaliinalla johon on laitettu vaniljaa.

Muovisiin ja lasisiin ruokapurkkeihin jää helposti hajuja. Muovisisista purkeista hajun saa pois liottamalla niitä yön yli ruokasoodavedessä. Liota lämpimään veteen ruokasoodaa tiskialtaassa tai vadissa ja laita muovikippo sekaan.

Lasiset purkit hoituvat sinappijauheella. Sekoita teelusikallinen sinappijauhetta lämpimään veteen ja laita lasi likoamaan yön yli.

Vaatteet alkavat helposti haista tunkkaiselle jos et käytä niitä. Vaatteen saa raikastettua helposti vodkalla. Testaa vodkaa ensin paikkaa mistä se ei näy, varmistaaksesi, että se ei muuta kangasta. Suihkuta vodkaa suihkepullosta vaatteelle ja laita vaate kuivumaan hyvin ilmastoituun paikkaan. Vodka tappaa bakteereja ja se ei jätä tuoksua vaatteisiin.


Lue myös:

    Uusimmat