Sisäpiirilähteet: Prinssi Harry ei osallistu isänsä 75-vuotissyntymäpäiville

Kuningas Charles tarjosi pojalleen kuninkaallisen rauhaneleen – onko Harrylla ja Meghanilla tulevaisuutta kuninkaallisessa perheessä? 8:21
Kuningas Charles tarjosi pojalleen kuninkaallisen rauhaneleen – onko Harrylla ja Meghanilla tulevaisuutta kuninkaallisessa perheessä?

Prinssi Harrya ei nähdä isänsä 75-vuotisjuhlallisuuksissa marraskuussa.

Prinssi Harrya ei nähdä isänsä kuningas Charlesin 75-vuotissyntymäpäivillä. Sisäpiirilähteiden mukaan hänet on kutsuttu, mutta hän on kieltäytynyt kutsusta. 

Charles pitää juhlat Clarence Housen kuninkaallisessa residenssissä Lontoossa ensi viikon tiistaina 14. marraskuuta. 

Viisi vuotta sitten kuninkaan 70-vuotissyntymäpäiviä varten Harry ja herttuatar Meghan lykkäsivät jopa häämatkaansa osallistuakseen silloisiin puutarhajuhliin. 

Tämä on toinen kerta, kun Harry on ilmeisesti kieltäytynyt mahdollisuudesta viettää aikaa isänsä kanssa. Syyskuussa Harry kieltäytyi Charlesin tarjouksesta liittyä hänen seuraansa Balmoraliin kuningatar Elisabetin  kuoleman vuosipäivänä, vaikka tämä oli vierailulla Kaliforniasta.

Sunday Timesin mukaan Harry ja Charles eivät vieläkään puhu paljon keskenään. Yhteydenpidon puutteen sanotaan johtuvan Charlesin pettymyksestä siihen, miten hänen poikansa kuvasi kuningatar Camillaa muistelmateoksessaan Varamies (Spare). Harry sanoi kirjassaan äitipuolensa olevan "vaarallinen" ja "roisto", joka jätti "ruumiita kadulle". 

Harry syytti myös Charlesia ja Camillaa, että he ovat keksineet tarinoita prinssi Williamista ja hänen perheestään.

– Anna isälle ja Camillalle tuuma, niin he ottavat mailin, Harry kirjoitti kirjassaan.

Välit ovat muutenkin olleet kireät sen jälkeen, kun Harry ja Meghan jättäytyivät pois kuninkaallisista tehtävistään ja muuttivat Kaliforniaan. 

Vaikka Harry on sittemmin osallistunut isänsä kruunajaisiin Westminster Abbeyssa toukokuussa 2023, heidän suhteensa on silti kärsinyt. Kuninkaallinen perhe ei esimerkiksi julkisesti huomioinut Harryn syntymäpäivää syyskuussa.

Daily Mail on ottanut yhteyttä palatsiin ja prinssi Harryn edustajiin syntymäpäivästä ja mahdollisesta päätöksestä olla osallistumatta, mutta he eivät ole vielä vastanneet.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat