Sisäministeri Risikko: Väkivaltaiset äärijärjestöt ja niiden tunnukset pitää kieltää

2:19

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan väkivaltaiset äärijärjestöt ja niiden tunnukset on kiellettävä.

Sekä oikeus- että sisäministeriössä arvioidaan parhaillaan, miten lakeja pitää täsmentää tai onko niiden toimeenpanossa ongelmia.  

Risikko kertoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että hallitus arvioi tarvetta lainsäädännön muuttamiseen maanantaina. Samalla arvioidaan, pitäisikö poliisille ohjata lisää määrärahoja.  

– Aivan varmasti tähän tullaan puuttumaan, Risikko lupasi.  

Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen aktiivia epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Helsingin Asema-aukiolla toissa lauantaina pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin.  
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitti kyselytunnilla osanoton miehen omaisille.  

-Lainsäädäntöä pitää nöyrästi arvioida, että onko siellä sellaisia puutteita, joilla tällaiseen toimintaan voidaan paremmin puuttua, Sipilä sanoi.  
 Kaikki suomalaiset voivat hänen mukaansa tehdä oman panoksensa sen eteen, että vastakkainasettelu vähenee.  

"Turrumme vihapuheeseen"  

Risikon mukaan väkivallalle, rasismille ja vihapuheelle pitää olla nollatoleranssi. Hän varoitti vihapuheen arkipäiväistymisestä.  

– Oletteko huomanneet, että me turrumme vihapuheeseen ja meitä ei kohta heilauta enää mikään. Se on tämän yhteiskunnan tuho. Siitä syystä meidän täytyy yhdessä tarttua tähän ja siihen tarvitaan resursseja.  

Helsingissä järjestetään lauantaina mielenosoitus poliittista väkivaltaa, fasismia ja rasismia vastaan. Risikko kertoi osallistuvansa myös itse tapahtumaan.  

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho korosti hänkin, että kaikkien on Suomessa sitouduttava yhteiskunnan pelisääntöihin. Muiden keskustellessa Asema-aukion tapahtumista Terho halusi kuitenkin kysyä sisäministeri Risikolta islamistisista äärijärjestöistä. 

1:59

0:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja