Sininen Lenkki on nelikymppinen

Tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan viettävä HK Sininen Lenkki on saanut juhlavuotensa kunniaksi nimeään kantavan kirjan. Tunnetun makkara-asiantuntijan, Markku Haapion kirjoittama kirja 'Sininen Lenkki ja kymmenen mestaria' kertoo Sinisen vaiheista ja valmistuksesta ja lenkkimakkaran historiasta yleisemminkin. Kirjan makkarareseptit ovat ansioituneiden suomalaisten keittiömestareitten käsialaa.

Syntymäpäiväsankari on saanut keittiömestarit ideoimaan toinen toistaan herkullisempia lenkkiruokia, kuten lenkkimakkaracarpaccio, Sininen samppanjaleipä ja makkaraceviche. Toki arkisempiakin herkkuja löytyy, niin kuin pyttipannu ja makkarasoosi.

10 miljoonaa kiloa vuodessa

HK Sininen Lenkki on ollut markkinoilla vuodesta 1963 lähtien. Nykyään sitä valmistetaan yli kymmenen miljoonaa kiloa vuodessa, ja jokainen suomalainen syö keskimäärin 3,5 Sinistä vuosittain. Sininen Lenkki on lenkkimarkkinoiden ylivoimainen markkinajohtaja, tuoteperheen yhteinen markkinaosuus on lähes puolet koko Suomen lenkkimarkkinoiden arvosta.

HK Sinisen resepti on vuosien saatossa kokenut vain pieniä muutoksia. Tuotteen rasva- ja suolapitoisuutta on jonkin verran laskettu alkuperäisestä, ja nykyään Sininen on myös laktoositon. Suomalaiseen makuun räätälöityyn maustekoostumukseen ei sen sijaan ole vuosien varrella kajottu. Vanhan tutun lenkin lisäksi Sinisen tuoteperheeseen kuuluvat nykyään myös Kevyt- ja Juustolenkki.

Nelikymppisen Sinisen Lenkin virallinen vuosipäivä on perjantai 15. elokuuta, jota vietetään Kansallisen Lenkkipäivän merkeissä.(Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja