Simo Valakari sai lähtöpassit norjalaisseurasta – puheenjohtaja kertoo koronatilanteen aiheuttaneen erimielisyyksiä

Norjalaisen Tromsö IL:n puheenjohtaja Stig Björklund vahvistaa VG-lehdelle, että seuran tiet suomalaisvalmentaja Simo Valakarin kanssa ovat eronneet.

Björklundin mukaan Tromsö IL ja Valakari ovat purkaneet sunnuntaina sopimuksen, jonka he solmivat vuosi sitten ja jonka oli määrä kattaa kaudet 2020–2022.

Valakari siirtyi Norjaan kesällä 2017, kesken kauden, ja nosti pääsarjassa putoamisen partaalla olleen seuran kuiville. Kaudella 2018 Tromsö IL oli kymmenes, ja viime kauden päätteeksi seura putosi sarjaporrasta alemmas.

Björklundin mukaan yhteistyön ennenaikainen päättyminen ei johdu urheilullisista syistä.

– Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ja sitä seuranneiden lomautusten johdosta meillä on erilaiset näkemykset siitä, miten seuraa pitää viedä eteenpäin, Björklund sanoi VG:lle.

Seurapomo uskoo, että sunnuntaina tehdyn päätöksen taloudelliset seuraamukset ovat kohtuulliset molemmille osapuolille.

Ennen Norjan-vuosiaan Valakari työskenteli pitkään Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana. SJK nousi Valakarin alaisuudessa Ykkösestä Veikkausliigaan, ja Valakari ja SJK juhlivat yhdessä kolmea SM-mitalia – hopeaa 2014, kultaa 2015 ja pronssia 2016 – sekä Suomen cupin voittoa 2016.

Valakarin oli määrä valmentaa SJK:ta aina tämän kauden loppuun saakka, mutta erimielisyydet seuran puheenjohtajan Raimo Sarajärven kanssa päättivät menestyksekkään yhteistyön yllättäen helmikuussa 2017.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja