Mainos

Silmämeikki raskaille luomille

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, miksi puuteria tulee käyttää, minkälainen silmämeikki sopii raskasluomiselle ja miten pyöreät silmät tulee meikata.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Puuteri rapisee pois

Hei! Itselläni on normaali iho ja käytän vain puuteria ja peitevoidetta, koska minulla on todella tummat silmänaluset.Päivän mittaan puuteri rapisee pois ja jäljelle jää vain peitevoide silmieni alla. Käytänkö väärää kosteusvoidetta?

Riian vastaus:

Silmänympärysiho rasvoittuu helposti päivän aikaan ja näin ollen puuteri imeytyy ihoon. Voit painella puuteria kevyesti vipalla silmien alle päivän mittaan parikin kertaa. Tarkkaile kuitenkin etteivät silmänaluset ala näyttää liian kuivilta, jos puuteria tulee lisäiltyä liian usein.

Silmänympärysiholle suosittelen käytettäväksi sinne tarkoitettua voidetta, ei muita kosteusvoiteita. Ne ovat usein liian rasvaisia. Herkkää silmänympärysihoa kannattaa muutenkin vaalia erityisesti sille tarkoitetulla omalla voiteella tai geelillä.

Meikki pyöreille silmille

Moikka! Miten tulisi meikata hyvin pallon muotoiset silmät?

Riian vastaus:

Voit joko korostaa silmien pyöreyttä meikkaamalla ne pyöreiksi ja häivyttämällä silmämeikkiä kohti kulmakarvaa pehmeän pyöreää muotoa mukaillen. Alapuoli mukailee myös silmän pyöreyttä, eli häivytä alapuoli utuiseksi silmän oman linjan mukaan.

Voit myös yrittää tehdä silmän linjasta pidemmän, eli meikata silmän viistommaksi jatkaen silmämeikkiä kohti ohimoita. Pidä silmämeikki yläpuolelta matalampana, häivytä meikkiä viistoon linjaan liikkuvalta luomelta ulospäin, älä meikkaa liian korkealle kulmakarvoja kohti. Jatka alapuolen meikkiä myös silmäkulmasta ulospäin vinoon muotoon.

Koska en näe kuvaasi, en pysty antamaan tarkempia ohjeita, mutta kehotan sinua kokeilemaan toiseen silmään toista lookkia ja toiseen toista. Näin näet helposti eron ja huomaat, kummassa meikkityylissä viihdyt paremmin.

Päivettynyt look vaaleaihoiselle

Hei! Olen 14-vuotias tyttö, minulla on ruskeat hiukset, siniset silmät ja vitivalkoinen iho. Miten saisin ihoni näyttämään päivettyneemmältä ilman, että iho näyttää luonnottomalta? Astein ruskettuva kevyt kosteusvoide teki kasvoista laikukkaan ja kellertävän.

Riian vastaus:

Vaalea iho on ihana! Käytä vaaleaa hipiää eduksesi ja meikkaa niin, että ihosi vaaleus ja kuulaus korostuvat. Utuinen ruskeansävyinen silmämeikki, koralliin vivahtava poskipuna poskipäillä hennon tyttömäisesti ja huulilla pehmeän toffeensävyinen puna tai kiilto saavat ihosi kauneuden korostumaan. Samalla myös siniset silmäsi korostuvat upeasti.

Voit toki ruskettaa ihoasi Nivean Summer Beauty kevyesti päivettävällä kosteusvoiteella niin, että sekoitat voiteen joukkoon vielä puolet omaa kosteusvoidettasi. Näin sävystä tulee todella vaalea ja vältyt helpommin luonnottomalta lopputulokselta. Muista silti levittää voide kasvoille huolellisesti ja myös kuoria kasvot, jotta ihostasi ei tule laikukasta.

Silmämeikkivihjeet raskaille luomille

Voisitko kertoa 60-vuotiaalle silmämeikkivihjeet? Minulla on toinen linssi miinusta ja toinen plussaa. Lisäksi luomeni roikkuvat aivan ripsien päällä. Minkälaista meikkiä suosittelisit silmilleni jotka ovat siniset?

Riian vastaus:

Hei! Kun luomet ovat laskeutuneet ja silmän linja tuntuu raskaalta, on suositeltavaa tehdä meikistä tumma ja katsetta kohottava. Suosi mattapintaisia luomivärejä. Tee banaanivarjostus luomivakoon ja nosta luomiväriä niin ylös että saat sen roikkuvan kohdan yläpuolelle.

Tarkasta meikki siten, että kun katsot suoraan peiliin, tummaa luomiväriä näkyy luomivaon yläpuolella. Häivytä lopputulos pehmeäksi ja utuiseksi. Rajaa silmät mustalla eyelinerilla tai kynällä. Huolehdi että meikki on siisti ja huoliteltu.

Puuterin käyttö meikkivoiteen kanssa

Voiko meikkivoidetta käyttää ilman kiinnittävää puuteria? Mikä olisi hyvä meikkivoide jota ei tarvitsisi käyttää ilman puuteria?

Riian vastaus:

Puuteri kiinnittää meikkipohjan eli on siis suositeltavaa käyttää puuteria meikkivoiteen kanssa. Jos et halua käyttää puuteria erikseen, suosittelen sinulle Nivean Stay Real Compact Powder -meikkipuuteria. Siinä on meikkivoide ja puuteri samassa tuotteessa. Todella kätevä ja sopii kaikille ihotyypeille.

Nenä kapeammaksi meikillä

Kuulin jostain, että meikkaamalla nenänympäristön tietyllä tavalla nenän saa näyttämään kapeammalta. Miten tämä mahtaisi onnistua? Onko mitään kikkaa jolla sen saisi myös näyttämään pituussuunnassa pienemmältä?

Riian vastaus:

Nenää voi kaventaa varjostamalla sitä tummemmalla meikkivoiteella tai varjostusvärillä. Levitä tummaa sävyä nenänpieliin ja häivytä huolellisesti, niin ettei varjostus erotu meikkipohjasta liian selkeästi. Saat myös ikään kuin lyhennettyä nenän linjaa, tummentamalla sitä myös ylä- ja alaosista. Harjoittele huolella ja näet miten hyvin saat hämättyä vaikutelmaa erilaisilla pikku nikseillä.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.