Julkaistu 04.10.2004 11:02(Päivitetty 06.10.2004 14:09)
Silakkarullat
Silakkarullat
1 kg silakkafileitä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
täyte:
1 sipuli
3 viipaletta vaaleaa leipää
suolaa ja pippuria
1 valkosipulinkynsi
2 anjovisfileetä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti pannulla ja jäähdytä. Sekoita leipäraasteen joukkoon sipulit, hienonnetut anjovisfileet, oliiviöljy ja sitruunamehu sekä mausteet. Huuhdo silakkafileet ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Laita lusikalla täytettä fileen keskelle ja kääri tiukaksi rullaksi. Nostele rullat uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Peruna-tomaattipaistos
½ kg perunoita
2 isoa tomaattia
1 sipuli
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi. Paista perunakuutiot pannulla hiljalleen lähes kypsäksi lisää tomaatit ja mausta. Tarjoile silakkarullien kanssa.