- katkarapuja - piparkakkuja - hillosipuleita - siian mätiä - meloni - etanoita - savukirjolohi - lakkoja - valkoista suklaata - 3 erilaista juustoa - tähtianis
Siken ja Raakelin menu:
Katkarapuvartaat
Pujota kuorelliset katkaravut vartaaseen ja grillaa hetki parilapannulla.
Balsamicosipulit
hillosipuleita balsamicoa sokeria tuoreita yrttejä
Aseta hillosipulit uunipannulle, pirskottele balsamicoviinietikkaa, sokeria ja hakattuja tuoreita yrttejä päälle. Anna kypsyä 200 asteisessa uunissa kunnes pehmenneet.
Ruohosipuli - omeletti
2 munaa 1/2 dl maitoa tai kermaa suolaa mustapippuria ruohosipulia
Sekoita kananmunat, maito tai kerma, suola ja mustapippuri haarukalla. Kaada seos pannulle ja hyydytä. Silppua ruohosipulia pinnalle. Taita kaksikerroin ja tarjoile heti.
Juusto-omeletti
2 munaa 1/2 dl maitoa tai kermaa mustapippuria juustoa lämminsavulohta tilliä
Sekoita kananmunat ja maito tai kerma ja rouhittu mustapippuri haarukalla. Hyydytä seos pannulla ja kun hieman hyytynyt, lisää siivu Morbier (tai jotain muuta) -juustoa päälle. Asettele päälle vielä pala lämminsavulohta ja oksa tilliä.
Stilton -etanat
etanoita juustoa
Peitä uunivuoan pohja merisuolalla, asettele etanoilla täytetyt kotilot sen päälle ja laita jokaisen kotilon suulle nokare Stilton (tai jotain muuta) -juustoa. Kypsennä uunissa n. 10 min.
Siianmäti
siianmätiä ruohosipulia mustapippuria (suolaa)
Sekoita siianmäti, smetana, ruohosipuli keskenään ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
Lakat melonissa
hunajameloni lakkoja valkosuklaata piparkakkuja tähtianiksia
Koverra hunajamelonin sisusta, poista siemenet. Täytä syntynyt 'kuppi' lakoilla. Kaada päälle vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja koristele murskatuilla piparkakuilla sekä tähtianiksella.