Sikke Sumarin ja Raakel Lignellin kassi:

- katkarapuja - piparkakkuja - hillosipuleita - siian mätiä - meloni - etanoita - savukirjolohi - lakkoja - valkoista suklaata - 3 erilaista juustoa - tähtianis

Siken ja Raakelin menu:

Katkarapuvartaat

Pujota kuorelliset katkaravut vartaaseen ja grillaa hetki parilapannulla.

Balsamicosipulit

hillosipuleita balsamicoa sokeria tuoreita yrttejä

Aseta hillosipulit uunipannulle, pirskottele balsamicoviinietikkaa, sokeria ja hakattuja tuoreita yrttejä päälle. Anna kypsyä 200 asteisessa uunissa kunnes pehmenneet.

Ruohosipuli - omeletti

2 munaa 1/2 dl maitoa tai kermaa suolaa mustapippuria ruohosipulia

Sekoita kananmunat, maito tai kerma, suola ja mustapippuri haarukalla. Kaada seos pannulle ja hyydytä. Silppua ruohosipulia pinnalle. Taita kaksikerroin ja tarjoile heti.

Juusto-omeletti

2 munaa 1/2 dl maitoa tai kermaa mustapippuria juustoa lämminsavulohta tilliä

Sekoita kananmunat ja maito tai kerma ja rouhittu mustapippuri haarukalla. Hyydytä seos pannulla ja kun hieman hyytynyt, lisää siivu Morbier (tai jotain muuta) -juustoa päälle. Asettele päälle vielä pala lämminsavulohta ja oksa tilliä.

Stilton -etanat

etanoita juustoa

Peitä uunivuoan pohja merisuolalla, asettele etanoilla täytetyt kotilot sen päälle ja laita jokaisen kotilon suulle nokare Stilton (tai jotain muuta) -juustoa. Kypsennä uunissa n. 10 min.

Siianmäti

siianmätiä ruohosipulia mustapippuria (suolaa)

Sekoita siianmäti, smetana, ruohosipuli keskenään ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Lakat melonissa

hunajameloni lakkoja valkosuklaata piparkakkuja tähtianiksia

Koverra hunajamelonin sisusta, poista siemenet. Täytä syntynyt 'kuppi' lakoilla. Kaada päälle vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja koristele murskatuilla piparkakuilla sekä tähtianiksella.

Lue myös:

    Uusimmat