Mainos

Sikalanpitäjä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Maalahtelaisen tilan sikalasta löytyi viime kesänä 600 kuollutta sikaa. Käräjäoikeus tuomitsi sikalanpitäjän eläinsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mustasaaren käräjäoikeus on tuominnut maalahtelaisen sikalanpitäjän eläinsuojelurikoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies määrättiin maksamaan 60 päiväsakkoa, yhteensä 360 euroa.

Tilan sikalasta löydettiin viime kesänä kuolleena 600 sikaa. Osa sioista oli kuollut nälkään, osa lannasta syntyneisiin kaasuihin. Siat olivat olleet kuolleina sikalassa 2-4 viikkoa. Käräjäoikeuden mukaan mies jätti siat vaille tarpeellista hoitoa ja ravintoa.

Sikalanpitäjä vetosi oikeudessa terveydellisiin ongelmiin

Sikala oli rakennettu edellisvuoden keväällä ja se oli pitkälle automatisoitu. Sikalan tekniikka alkoi kuitenkin pian reistailla, muun muassa lannanpoisto- ja tuuletusjärjestelmä lakkasivat toimimasta. Lisäksi sikalan rehunjakelujärjestelmään tuli vikaa, mistä syystä kaikki siat eivät saaneet ravintoa.

Mies vetosi käräjäoikeudessa terveydellisiin ongelmiinsa. Käräjäoikeuden mukaan mies oli tietoinen ongelmista sikalassa, mutta tästä huolimatta hän ei ryhtynyt tarpeellisiin toimiin tilanteen korjaamiseksi.

Sikalassa oli viime kesänä kaikkiaan tuhat sikaa. Elossa olleet yli 400 sikaa vietiin Nurmoon teurastettaviksi. Eläinlääkärin mukaan osa teuraaksi viedyistä sioista oli laihoja tai muutoin huonokuntoisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.