Mainos

Sikainfluenssarokote ei innosta piikitettäväksi

Sikainfluenssarokote ei näytä vetoavan suomalaisiin. MTV:n nettikyselyn mukaan yli 61 prosenttia vastanneista ei halua ottaa rokotetta. Moni vastaajista on sitä mieltä, että sikainfluenssa ei poikkea muista flunssista.

- Se on flunssa toisten joukossa, mediassa luodaan turhaa dramatiikkaa asian ympärille, kirjoittaa nimimerkki Flunssa tai ei.

- En usko, että pienestä lenssusta on minulle mitään haittaa vaikka sen saisinkin. Jos minulla olisi lapsia niin niille varmaan hankkisin, sanoo Miu.

- En halua rokotetta siksi, että olen sairastanut mm. honkongilaisen 70-luvun vaihteessa ja selvisin siitäkin hengissä. Näitä infulenssoja on ollut maailman halki ja tulee olemaan. Lääkefirmat rahastaa ja osakkeen omistajat rikastuu, kirjoittaa Fripe.

Useat eivät myöskään usko rokotteen tehoon, tai sen sivuvaikutukset huolettavat.

- En oikein luota nopeasti kehitettyyn rokotteeseen. Sikainfluenssaa pidän lähes tavallisen flunssan veroisena tautina. Tällä hetkellä, kirjoittaa L.T.

- En luota rokotteiden, varsinkaan näin uusien, turvallisuuteen. Rokotteissa on paljon myrkyllisiä aineita, joten miksi niitä pitää tunkea ihmiskehoon, pohtii nimimerkki Ei täyttä suojaa.

- Ei ole vielä kunnon tutkimuksia. Olkoon ensimmäinen rokotettavien aalto koekaniineina. Itse en halua, liian isot riskit, toteaa PH.

Yli 1400 vastaajasta reilut 38 prosenttia on valmis ottamaan rokotteen. Monella perusteluna on riskiryhmään kuuluminen.

- Tottakai, koska kuulun saada, riskiryhmän takia ja muutoinkin sen haluaisin, kirjoittaa nimimerkki Jep,jep.

- Kuulun ikäryhmään yli 65 vuotiaat ja olen viime vuosina ottanut säännöllisesti rokotukset. Epäilen oman vastustuskykyni heikenneen sen johdosta. Inhottavaa olla sairas, toteaa Ikäihminen.

- Olen ns. riskiryhmää, diabetes, sydäntauti ym. Sairaus merkitsisi minulle kovempaa taudinkuvaa, kuin täysin terveelle, kertoo Johanna.

Moni rokotteen ottavista ajattelee myös kanssaihmisiä.

- Kyllä ihan sen takia, että en halua sairastua ja tartuttaa pieniä lapsenlapsiani joita usein hoitelen, sanoo Santtu.

- Ei tautien sairastaminen ole mikään itsetarkoitus. Vaikka tauti olisi vaaraton saattaa saada jälkitaudin joka on huomattavasti pahempi ja lisäksi voi toimia välikappaleena tartuttaen taudin riskiryhmään kuuluvalle joka saattaa menehtyä siihen. Siis koittakaa nyt ääliöt tajuta, että ette ole maailmassa yksin, jyrähtää Make 56.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.