Siivouksen superkaksikko

Tanja ja Erja ovat Sillä Siistin kantava voima. Näillä superdaameilla on ammattiylpeys korkealla. Sekä Tanja että Erja ovat luoneet pitkän uran siivouksen parissa, Erja rakennus- ja Tanja toimistosiivouspuolella. Tämän kaksikon ammattitaidon avulla vaikeatkin likapesäkkeet saadaan kuriin.

Ohjelmassa Tanja ja Erja käyvät asiakkaiden kanssa lävitse siivousniksejä sekä erityisiä kohteita huoneistossa, jossa ongelmat ovat kasautuneet. He siivoavat yhdessä asiakkaan kanssa ja opastavat oikeissa tekniikoissa ja tuotteissa.

Kuvailkaa toisianne juontajatyyppeinä.

Erja: Tanja on perusteellinen ja rauhallinen viilipytty.

Tanja: Erja ei ole rauhallinen vaikkakin hillitsee juontajana itsensä. Hän on ammattitaitoinen ja hallitsee hyvin siivouksen niksit.

Minkälaisissa kohteissa olette päässeet vierailemaan ohjelman toisella tuotantokaudella?

Tanja: Monipuolisissa. Ilmoittautuneita on ollut paljon ja mukana on hyvin erilaisia persoonia ja siivouskohteita.

Erja: Jokainen kohde on omanlaisensa ja keskitymme siivoamaan kohdetta sen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä on meillekin oppimisen paikka.

Mitä siivouskohteista on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

Tanja: Muutos, jonka saamme aikaan. Kyse ei aina ole pelkästä siivouksesta, parasta on saada aikaan pieni elämänmuutos.

Erja: Jos sotku on estänyt kutsumasta vieraita kylään, saattaa asiakkaan sosiaalinen elämäkin kokea kohennuksen.

Miksi luulette asiakkaiden tarvitsevan apuanne?

Tanja: Kun sotku menee tietyn pisteen yli, on siivoukseen todella vaikeaa tarttua. Esimerkiksi lapsiperheille ongelmana voi olla ajan organisoiminen siivoukselle.

Erja: Ongelmana saattaa olla myös siivoukseen liitetyt huonot mielikuvat. Armeijassa vessanpesua käytetään rangaistuksena. Siivouksessa pitäisi ennemmin keskittyä lopputulokseen, ja sen tulisi olla kannuste.

Miten usein tulisi oikeaoppisesti siivota? Mitä kuuluu esimerkiksi joulusiivoukseen?

Erja: Perussiivous kerran viikossa on riittävä. Tähän kuuluu WC-tilojen pesu, imurointi ja vapaiden pintojen pyyhintä pölystä. Eläinperheissä viikoittainen kosteapyyhintä saattaa olla tarpeellista.

Tanja: Minulle joulusiivous on vieras käsite, siivouksen ei tarvitse olla kausittaista. Säännöllisen ylläpitosiivouksen lisäksi voi vuoden ympäri jaksottaa esimerkiksi ikkunanpesua ja kaappien putsausta.

Miten siivouksesta voi tehdä hauskaa?

Tanja: Musiikki soimaan ja lasi viiniä odottamaan tepsii ainakin minun kohdallani. Jos ei ole fiilistä siivota, kannattaa ehkä odottaa parempaa hetkeä.

Erja: Minä pidän lopputulosta visiona mielessäni. Minun mielestäni siivoaminen on osa sisustamista, siistinä koti pääsee oikeuksiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja