Sievisen viimeinenkin ME meni

Suomalaisuimareita ei toviin löydy uinnin ME-listoilta. Jani Sievisen viimeinenkin ME meni, kun trinidadilainen George Bovell kauhoi 200 metrin sekauinnin lyhyiden ratojen (25 m) maailmanennätykseksi 1.53,93 Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuskilpailuissa New Yorkissa.

Jani Sievisen 1.54,65 oli miesten pitkäikäisin ME. Sievinen pinkoi ennätyksensä 1994 SM-kilpailuissa Kuopiossa. Unkarilainen Attila Czene sivusi Sievisen ennätystä maaliskuussa 2000.

Jani Sievisen valmentaja-isä Esa Sievinen tuumi, ettei Bovell päässyt tavoittamattomiin. - Ei se (ME) hirveästi mennyt rikki. On se tietysti ihan mahdollista vielä ottaa, jos se ei hirveästi lähde liukumaan. Indianapolisin MM-kilpailussa täytyy yrittää, Esa Sievinen suunnitteli. Lyhyen radan MM-kilpailut käydään Indianapolisissa Yhdysvalloissa lokakuussa.

Jymy-yllätyksen järjestänyt Bovell ei ollut uskoa ennätystulosta todeksi. - Ehkä se jossain vaiheessa uppoaa tajuntaani. En tosiaan osannut aavistaa, että ME menee uusiksi. Vasta 25 viime metrin aikana ajattelin, että taidan mennä aika lujaa, Bovell kertasi.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat