Ennätystehtailu jatkui suurturnauksessa – edessä huima ratkaisu jättimäisestä rahapotista

Irlantilaisgolfari Shane Lowry sivusi lauantaina matalinta kierrostulosta miesten arvoturnausten historiassa. Lowry selvitti kolmannen kierroksen 62 lyönnillä (–9) Yhdysvaltain Kentuckyssa järjestettävässä miesten arvoturnauksessa, PGA:n mestaruuskilpailussa.

Kentuckyssa 62 lyönnin kierroksessa onnistui jo torstaina yhdysvaltalainen Xander Schauffele.

Schauffele ja hänen maanmiehensä Rickie Fowler ylsivät viime vuoden Yhdysvaltain avoimissa 62 lyönnin kierrokseen. Tätä ennen tulokseen oli yltänyt vain Etelä-Afrikan Branden Grace vuoden 2017 Britannian avoimissa.

Schauffele ampaisi torstaina pelatun ensimmäisen kierroksen huipputuloksellaan kilpailun kärkeen ja oli siellä myös lauantaisen kolmannen kierroksen jälkimainingeissa, joskin jaetulla ykkössijalla niin ikään yhdysvaltalaisen Collin Morikawan kanssa. Kaksikon yhteistulos on –15.

Irlannin Lowry puolestaan teki lauantaina aimo loikan kärkikahinoihin ja on kolmannen kierroksen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla Yhdysvaltain Bryson DeChambeaun ja Tanskan Viktor Hovlandin kanssa (–13). Yhdysvaltalainen Sahith Theegala on kolmantena tuloksella –14.

Sami Välimäen kilpailu päättyi kahden kierroksen jälkeen. Par-tulokseen yltänyt nokialaisgolffari jäi lopulta jatkopaikasta vain yhden lyönnin päähän.

Kilpailun päätöskierros venyy Suomen aikaa maanantain puolelle. Turnauksessa on jaossa palkintorahaa 18,5 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 3,33 miljoonaa dollaria eli vajaat 3,1 miljoonaa euroa.