Riikka Purra puhui puoluevaltuustolle sosialismin oireista ja pelkäsi maahanmuuton muuttavan Suomea

Suora lähetys kello 11: Riikka Purra puhuu perussuomalaisten puoluevaltuustossa 21:52
Näin Riikka Purra puhui puoluevaltuustolle

Perussuomalaisten puoluevaltuusto kokoontuu tänään Helsingissä.

Puheenjohtaja Riikka Purra piti puolueväelleen puheen, kun perussuomalaiset kokoontuvat puoluevaltuuston kokoukseen Helsingissä. Puheen voit katsoa jutun alussa videolta.

Valtiovarainministeri Purra kertoi lauantaina viestipalvelu-X:ssä aikovansa puhua "rahasta, politiikasta ja tunteista". 

Purra kritisoikin puheessaan mediassa käytävää julkista talouskeskustelua tunnepohjaisuudesta ja siitä, että hänen mukaansa keskustelussa ei tarpeeksi käydä läpi syistä leikkauksien taustalla. Hänestä julkisuudessa liian harvoin käy ilmi se, miten veronmaksajat rahoittavat valtion toiminnan, ja mediassa käsitellään liian vähän yksilön vastuuta. 

– Tällainen ajattelutapa on läpeensä vasemmistolainen, suorastaan sosialistinen, hän toteaa.

Esimerkkinä tästä hän nostaa lukemaansa kolumnia.

Puheenvuorossaan hän ihmettelee, miksi julkisessa keskustelussa rinnastetaan tukien leikkaus palkkatyöhön, kutsuen tätä sosialismin näkyväksi oireeksi. Tällä hän viitannee keskusteluun siitä, leikataanko tukia vai nostetaanko veroja. Julkisessa keskustelussa on kysytty, miten palkansaaja osallistuu talkoisiin. Purra ihmettelee tätä, kutsuen Suomea "himoverotuksen maaksi".

– Perussuomalainen maksaa kohtuullisia veroja hyvin mielellään, kunhan ne käytetään oikein ja järkevästi, ja kunhan hän kokee itse hyötyvänsä työstään ja maksamistaan veroista, Purra sanoo.

Purra: Maahanmuuton vaikutus väestöön ei salaliittoteoria

Purra nosti puheenvuorossaan maahanmuuttoa koskevat kysymykset perussuomalaisille EU-politiikan tärkeimmäksi kysymykseksi. 

Hän korosti puheenvuorossa Euroopan kansallisvaltioita ja niiden omia kansoja ja kieliä. Hän katsoo, että tämä olisi jäämässä kehityksen alle.

– EU-visiossa kaikki suurkaupungit voisivat näyttää samalta. Ainakin niiden esikaupungit ja lähiöt voisivat näyttää samalta, hän sanoo.

– Erilaisuutta on pakko saada Euroopan ulkopuolelta, lisää, lisää ja lisää.

Puheessaan hän ilmaisee huolen massasiirtolaisuudeksi kutsumastaan ilmiöstä ja siitä seuraavasta väestöpohjan muutoksesta.

– Ei ole salaliittoteoria katsoa tilastoja siitä, mitä Euroopan monelle maalle kovaa vauhtia käy. Te tiedätte sen, minä tiedän sen.

– Ainoastaan metsät ja järvet, tai kartalla olevat Helsinki ja Tampere eivät tee Suomea. Sen tekevät suomalaiset ihmiset.

Puheen perusteella Purra on huolissaan siitä, että Suomessa ei jatkossa asuisi suomalaisia ihmisiä. Tarkempaa määritelmää hän ei tälle puheessa antanut, vaan päinvastoin kritisoi keskustelu siitä, ketkä ovat suomalaisia.

– Niille jotka eivät tiedä, mitä nämä tarkoittavat, mitä on suomalaisuus, pelatkoon näitä kielipelejä keskenään, hän sivaltaa.

Puheessa hän antaa ymmärtää, että kysymys maahanmuutosta ja sen seurauksista on perustavanlaatuinen kysymys.

– Suomessa tai Euroopassa tapahtuvat muutokset massasiirtolaisen myötä, laajat ja syvät, sosiaaliset, kulttuuriset ja demografiset vaikutukset ovat käytännössä peruuttamattomia, hän sanoo.

Löydä oma eurovaaliehdokkaasi MTV:n vaalikoneesta tästä.

Lue myös: 

Juttua päivitetty kello 12.10 kokonaisuudessaan puheen pohjalta.

Lue myös:

    Uusimmat