Shoppailumatkalle Eurooppaan – 19 parasta merkkituotteiden outlet-myymälää

Selailetko haikeana muotilehtiä haaveillen Guccin aurinkolaseista, Versacen käsilaukusta tai Pradan korkkareista, mutta lompakko ei anna periksi? Ei hätää!

Hotellien hintavertailusivusto Trivago listasi merkkituotteiden metsästäjän parhaat apajat Euroopassa. Näistä outlet-myymälöistä löydät maailman johtavien muotitalojen luomukset jopa 80 % alennuksella, joten nyt on hyvä syy matkata Milanoon, Pariisiin tai vaikkapa Barcelonaan poimimaan parhaat päältä pikkurahalla.

ITÄVALTA

Mitä ja missä? Bussi kuljettaa shoppailijat päivittäin Designer Outlet Parndorfin ostosparatiisiin Wienin laitakaupungille. Lähellä Bratislavaa sijaitsevasta outletista löytyy yli 130 putiikkia, jotka tulvivat klassisia merkkituotteita löytöhintaan. Täällä voit täyttää vaatekaappisi tunnetuilla brändeillä kuten Bally, Church’s, Geox, Timberland ja Vans – ihan vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Missä yöpyä? Koristeellisen kaunis Fürst Metternich sijaitsee Mariahilfer Straße –ostoskadun välittömässä läheisyydessä.

ESPANJA

La Roca Village, Barcelona

Mitä ja missä? La Roca Village on täydellinen paikka viettää aurinkoinen shoppailupäivä Barcelonassa. Täältä löydät espanjalaista huippudesignia, kuten Bimba & Lola, Loewe ja Adolfo Dominguez. Yhdistä ostosretki ja kulinarismi tunnetun Pasarela-ravintolan herkullisella brunssilla ja jaksat taas jatkaa shoppailua.
Missä yöpyä? Rannan lähistöllä sijaitseva Attica 21 Barcelona Mar on tyylikäs hotelli, jonka katolta löytyy uima-altaan lisäksi mahtavat näköalat koko kaupungin yli.

Las Rozas Village, Madrid

Mitä ja missä? Mikäli olet lähdössä Espanjan pääkaupunkiin kulttuuri- tai vaikkapa työmatkalle, voit helposti sujauttaa reissusuunnitelmiin hieman designia ja glamouria. Las Rozas Villageen pääset kätevästi Madridin keskustasta erityisellä Shopping Express –bussilla, joka kuljettaa muodin ystäviä kolmesti päivässä. Ostoskassisi voit täyttää brändeillä kuten Belstaff, Brooks Brothers, Calvin Klein, Coach, Hackett ja Tag Heuer.

Missä yöpyä? Neljän tähden Intur Palacio San Martín on loistava valinta aivan Madridin sydämessä.

BELGIA

Maasmechelen Village, Maasmechelen

Mitä ja missä? Kuvankauniin maaseudun ympäröimä Maasmechelen on pieni belgialaiskylä aivan Alankomaiden rajalla. Maasmechelen Villagen keskeisen sijainnin ansiosta kulkeminen on helppoa: muun muassa Maastricht, Roermond, Antwerpen, Bryssel, Köln ja Düsseldorf sijaitsevat kaikki alle tunnin ajomatkan päässä. Täällä voit haalia varastoosi merkkejä kuten Karen Millen, L’Occitane, Laurèl, Falke, Ted Baker ja Tommy Hilfiger.

Missä yöpyä? Upeassa konseptihotellissa nimeltä Hotel Les Charmes, keskellä Maastrichtin kaupunkia.

Outlet Factor, Antwerpen

Mitä ja missä? Outlet Factor, varsinainen vintage-liikkeiden helmi, löytyy keskeltä Antwerpeniä. Poimi parhaat päältä yltiöedulliseen hintaan brändeistä kuten Hoss, Mason’s, Red Valentino, Iro, Just Cavalli, Scabal ja D & G. Vain muutaman askeleen päässä sijaitsevasta Light Outletista löydät kotisi sisustukseen myös Flos- ja Tom Dixon –valaisimia.
Missä yöpyä?  Valitse De Koning Van Spanje – tunnelman, sijainnin tai vaikkapa ihan vaan pelkän nimen takia.

RUOTSI

Stockholm Quality Outlet Barkarby, Tukholma

Mitä ja missä? Stockholm Quality Outlet Barkarby, yksi Ruotsin suurimmista merkkituotteiden alennusmyynneistä. Täältä löydät viime kauden parhaat palat niin Acnen, Hopen kuin Filippa K:n mallistoista. Kodin kaunistamisessa avittaa Lexington, Le Creuset ja Linum. Vain vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta löydät 50 liikettä ja yli 100 eri tuotemerkkiä – kaikki saman katon alta.

Missä yöpyä? Hotelli Skeppsholmenissa, joka sijaitsee keskellä Tukholmaa ja josta nappaat helposti julkisen kulkuneuvon kohti Barkarbyn shoppailuparatiisia.

Freeport, Kungsbacka/Göteborg

Mitä ja missä? Freeport sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Göteborgin keskustasta. Tämä outlet suorastaan pursuilee tunnettua designia ja voit uusia vaatekaappisi sisällön haalimalla muotiluomuksia suosituilta nimiltä kuten Gant, Palladium, Nudie ja Boomerang.

Missä yöpyä? Kodikkaassa boutique-hotelli Florassa Göteborgin keskustassa.

ITALIA

D’Magazine, Milano

Mitä ja missä? Tässä suorastaan timanttinen vinkki Milanoon matkaaville: D’Magazine on yksi Milanon vaikeimmin löydettävistä outlet-myymälöistä. Sijainti ei tosin voisi olla parempi, sillä D’Magazine sijaitsee keskellä Milanon muodin keskusta – alueella, joka tunnetaan myös nimellä ”kultainen neliö”. Etpä uskoisi löytäväsi muotiluomuksia tulvillaan olevaa outlet-myymälää täältä, eikö totta?

Missä yöpyä? Hotelli Petit Palais on sisustettu aidolla antiikilla – todellinen palatsi keskellä Milanoa.

The Mall, Firenze

Mitä ja missä? Vaatteita, aurinkolaseja, hajuvesiä, rannekelloja, koruja ja kenkiä luksusmerkeiltä kuten Moschino, Alberta Ferretti, Yves Saint Laurent, Stella McCartney ja Lanvin. The Mall sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Firenzestä. Suora bussi Firenzen keskustan ja outletin välillä kulkee useita kertoja päivässä. Ja muista pukeutua parhaisiisi, sillä tyylikkäimmät shoppailijat saavat oman tähtihetkensä julkisuudessa - outletin omassa blogissa.
Missä yöpyä?  Hotelli Globus sijaitsee kirjaimellisesti keskellä Firenzeä.

ISO-BRITANNIA

Bicester Village, Oxfordshire

Mitä ja missä? Bicester Villagessa arvostetaan niin perinteistä kuin uuttakin designia. Ostoskassiin eksyy muun muassa Fred Perryn, Kurt Geigerin ja Jaeger Londonin tuotteita mukavaan hintaan. Bicester sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Oxfordista, joten voit helposti vierailla maailmankuulussa yliopistokaupungissa. Kuulostaako shoppailumatka Englantiin oudolta ilman Lontoota? Ongelma on helposti hoidettu, sillä Lontooseen on vain 1,5 tunnin matka.
Missä yöpyä? Oxfordilaishotelli Macdonald Bear on puhtaasti brittiläinen jokaista nurkkaa myöten.

Designer Warehouse Sales, Lontoo

Mitä ja missä? The Islington Studios järjestää muutaman kerran vuodessa valtavat designer-myyjäiset, josta löytyy yli sadan huippusuunnittelijan tuotteita jopa 80 % alennuksella. Tavallaan päätitkin jo shoppailla Bicesterin lisäksi myös Lontoossa, joten tarkista seuraavan outletin ajankohta ja suuntaa Englantiin. Time Out on listannut Designer Warehouse Sales –tapahtuman yhtenä kymmenestä parhaasta syystä asua Lontoossa, joten älä missaa tätä shoppailumatkallasi!
Missä yöpyä? Suo itsellesi yösija The Bloomsburyssa, yhdessä Lontoon perinteisimmistä hotelleista.

TANSKA

Royal Copenhagen Factory Outlet, Frederiksberg

Mitä ja missä? Frederiksberg sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta. Ja mitä sieltä löytyykään? Royal Copenhagens Factory Outlet. Tätä kaunista, mutta hintavaa posliiniastiastoa löytyy monesta suomalaiskodista. Mikäli pöytäkattauksesta puuttuvat vielä nämä helmet, suuntaa kohti Tanskan pääkaupunkia.
Missä yöpyä? Guldsmeden Carlton on yksi Kööpenhaminan kauneimmista hotelleista, joten miksipä ei?

IC Outlet, Kööpenhamina

Mitä ja missä? IC Outlet myy sekä miesten että naisten vaatteita firman useista eri tuoteperheistä. Näihin lukeutuvat muun muassa Jackpot, InWear, Part Two ja Soaked In Luxury. Kun kerran Kööpenhaminassa ollaan, ethän unohda vierailla Tivolissa uusien kuteidesi kera.
Missä yöpyä?
  Kurhotel Skodsborg tarjoaa romanttista maalaisidylliä ja rentouttavia kylpylähoitoja.

VENÄJÄ

I Love Sale, Pietari / Moskova

Mitä ja missä? I Love Sale on yksi Venäjän harvoista outleteista. Myymälät löytyvät Pietarista ja Moskovasta. Täältä löydät kengät, vaatteet ja asusteet maailman tunnetuimmilta brändeiltä jopa 80 % alennuksella. Mikäli matka Venäjälle ei ole suunnitelmissa, voit shoppailla myös nettikaupassa.
Missä yöpyä? Designia designin perään: Hotelli Rossi Pietarissa ja Savoy Moscow Moskovassa.

ALANKOMAAT

Designer Outlet Roermond, Roermond

Mitä ja missä? Pienessä hollantilaiskylässä, Roermondissa, sijaitsee yksi lähialueiden suosituimmista outleteista. Saksan raja on vain kivenheiton päässä ja esimerkiksi Düsseldorfista on Roermondiin vain noin 40 minuutin ajomatka. Osta vaatevarastoon uusi Suit Supplyn puku, hyllyntäytettä Ralph Laurenilta ja uusi Michael Kors –käsilaukku.
Missä yöpyä? Valitse Het Arresthuis jos majoitut Roermondissa, Stage 47 mikäli halajat Düsseldorfiin.

RANSKA

La Vallée, Pariisi

Mitä ja missä? Alennushintaisia merkkituotteita löytyy myös muodin pääkaupungista. La Vallée on sivistyneiden ranskalaisleidien suosikkipaikka viime kauden – mutta yhä muodikkaiden – vaatekappaleiden metsästykseen. Varmista, että ostoskoristasi löytyy vähintään yhdet uniikit pariisilaiskengät sekä tuotteita Gianfranco Ferrén ja Kenzon valikoimista. Shopping Express –luksusbussi kuljettaa himoshoppailijat pelipaikalle Pariisin keskustasta päivittäin.
Missä yöpyä? Hotelli Vice Versa on kuin suoraan Voguen kannesta.

Troyes Outlet, Troyes

Mitä ja missä? Champagnen alueella sijaitsevasta Troyesin kaupungista löytyy Ranskan ensimmäinen ja suurin outlet. Tämä valloittava renessanssin aikainen kaupunki on näkemisen arvoinen jo itsessään ja sijaitsee 130 km päässä Pariisista. Troyesin shoppailukylästä löydät tuotemerkkejä kuten BCBG Max Azria, Petite Bateau, Sandro ja La Perla.
Missä yöpyä? Ihanassa Troyesin kaupungissa, hotellissa nimeltä Les Comtes de Champagne.

SAKSA

Herzogenaurach, Nürnberg

Mitä ja missä? Urheilua, urheilua, urheilua. Nürnbergin lähistöllä sijaitsevalla Herzogenaurachin kaupungilla on suuri merkitys sporttivaatteiden historiassa, sillä se tunnetaan sekä Adidaksen että Puman syntysijana.  Veljekset Adolf ja Rudolf Dassler aloittivat toimintansa yhdessä, mutta ajautuivat myöhemmin toistensa kilpailijoiksi. Tästä syystä Herzogenaurachissa voi shoppailla nyt sekä Puman että Adidaksen outleteissa ja tehdä löytöjä lenkkipoluille sekä jalkapallokentille edulliseen hintaan.
Missä yöpyä? Nürnbergin kaupungista löytyy valloittava hotelli am Josephsplatz.

Ingolstadt Village Outlet, München

Mitä ja missä? Ingolstadt on yksi Saksan parhaista outleteista ja sijaitsee Münchenin lähistöllä. Tämä eteläisen Saksan muodin temppeli on alennusten metsästäjän paratiisi, erityisesti mikäli muotitalot Versace, Tod’s, Patrizia Pepe, Hallhuber, Furla, Boggi ja Escada miellyttävät.
Missä yöpyä? Viihtyisä Eden Wolff tuntuu ennemminkin kodilta kuin hotellilta.

LähdeTrivago.fi

Lue myös:

    Uusimmat