Perussuomalaisten Halla-aho väläytteli hallitusyhteistyötä kokoomuksen ja keskustan kanssa: "Meidän kanssamme voi tehdä yhtä ja toista järkevää"

2:06
Katso myös video: Perussuomalaisten Halla-aho esittää tulorajaa työperäiseen maahanmuuttoon

Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa puhunut puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) otti puheessaan kantaa muun muassa työllisyystoimiin sekä hallitusyhteistyöhön.

Halla-aho ihmetteli puheessaan, miksi Suomessa ei kyetä tekemään kompromissiratkaisuja työllisyyden kohentamiseksi huolimatta siitä, että kaikki puolueet ovat yksimielisiä julkisen talouden kestävyysongelmista.

– Osa vasemmistosta varmasti ymmärtää Suomen kilpailukykyongelmat ja niiden seuraukset suomalaiselle työlle ja yrittämiselle. Vasemmisto on kuitenkin jäänyt oman itsensä panttivangiksi. (...) Elinkeinoelämän ongelma taas on se, että vaikka se tunnistaa realiteetit vasemmistoa paremmin, se ei hae kompromissia vaan selkävoittoa.

Halla-ahon mukaan ay-liike vastustaa liian hanakasti työehtosopimusten yleissitovuuden ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikennyksiä. Elinkeinoelämä puolestaan kannattaa ulkomaisen työvoiman maahanmuuton vapauttamista suomalaisen työntekijän aseman kustannuksella.

Halla-aho toisti, että perussuomalaiset esittää työperäisen oleskeluluvan edellytykseksi noin 3  000 euron kuukausituloja.

– Sikäli kuin matalapalkka-aloille tarvitaan välttämättä lisätyövoimaa ulkomailta, tulee katkaista yhteys maahan tulemisen ja maahan jäämisen väliltä. Toisin sanoen: ei pääsyä sosiaaliturvan piiriin, ei oikeutta perheenyhdistämiseen, ei pysyvää oleskelulupaa, ei kansalaisuutta. 

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset parantaisi Suomen julkista taloutta keventämällä pieni- ja keskituloisten palkkaverotusta ja yritysverotusta. 

Halla-ahon mukaan vähentyvät verotulot paikattaisiin korkeammalla työllisyysasteella ja pienenevillä julkisilla menoilla. Halla-aho kertonut, mistä perussuomalaiset leikkaisi julkisia menoja maahanmuuton kustannusten ja kehitysavun lisäksi.

"Me kuuntelemme kyllä" 

Halla-aho otti puheessaan kantaa hallitusyhteistyöhön keskustan ja kokoomuksen kanssa.

– Olemme kuulleet keskustan ja viimeksi kokoomuksen suunnalta sellaisia puheita, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa voisi olla tulevaisuudessa mahdollista. Me kuuntelemme kyllä, emmekä suhtaudu näihin avauksiin ylimielisesti tai pilkallisesti.

Halla-ahon mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo asetti viime viikolla kokoomuksen puoluevaltuustossa reunaehtoja kokoomuksen ja perussuomalaisten väliselle yhteistyölle.

– Me ymmärrämme kompromissien välttämättömyyden ja olemme niihin valmiita. Meille ei kuitenkaan riitä vastineeksi se, että saamme armollisesti olla mukana hallituksessa.

– Punavihreiden kaverina voi edistää maahanmuuttoa ja EU-fantsuttelua mutta ei hillitä kestävyysvajetta ja velkaantumista, lisätä työllisyyttä ja kilpailukykyä tai keventää veroja. Meidän kaverinamme taas ei voi edistää maahanmuuttoa ja EU-fantsuttelua, mutta meidän kanssamme voi tehdä yhtä ja toista järkevää. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja