Mainos

Sensuelli, tyylikäs ja viettelevä korsetti

Korsetteja on moneen makuun: ryhtiä tukevia alusasuja arkeen ja näyttäviä toppikorsetteja juhlatilaisuuksiin. Viettelevällä korsetilla voi tuoda myös mukavaa piristystä parisuhteeseen.

Korseteilla on muokattu ja muotoiltu naisen vartaloa jo yli 2 000 vuotta. Pitkän historiansa aikana korsetin mallit ja käyttöperiaatteet ovat vaihdelleet rajustikin: pahimmillaan korsetit ovat olleet niin tiukkoja, että nuorilta naisilta on jopa pitänyt katkaista alimmat kylkiluut. Nykyajan korseteilla ei ole mitään tekemistä kylkiluiden musertamisen kanssa.

Tänä päivänä korsetti ei ole enää niin merkityksellinen osa naisen pukeutumista kuin aikaisemmin, mutta tälläkin hetkellä se on taas trendikkäämpi kuin aikoihin. Lantiomalliset housut alkavat väistyä muodista ja naisen kapeinta kohtaa halutaan jälleen korostaa. Korsetteja käyttävätkin hyvin monenlaiset naiset: niin vyötärönmuokkaajat, morsiamet, selkäongelmaiset, historianharrastajat, gootit kuin larppaajatkin.

Vartalonmuokkausta

Korsetti on tiukasti vartalonmukainen, luilla tuettu lantioliivi, joka tukee ja ennen kaikkea muotoilee lantiota ja vatsanaluetta. Näkyviä muutoksia ei synny aivan satunnaisella käyttämisellä, vaan korsettia pitää käyttää säännöllisesti, noin kaksitoista tuntia päivässä. Pikkuhiljaa kiristämällä vyötärö alkaa vähitellen kaventua ja muotoutua halutunlaiseksi.

Pukeutumalla säännöllisesti korsettiin myös ruokailutottumukset muokkautuvat. Korsetti on sen verran tiukka, että se päällä ei voi syödä kuin pieniä annoksia kerrallaan. Korsetti voi, oikein käytettynä auttaa siis myös painonhallinnassa.

Tiukalla korsetilla voidaan hetkellisesti piilotella liikoja kiloja ja silotella vartalon muotoja kauniisti. Korsetilla saadaan myös tarvittavaa tukea etenkin isoille rinnoille tai vastaavasti korostetaan pienempiä. Rintojen päälle tuleva korsetti tukee etenkin isoja rintoja paremmin kuin tavalliset rintaliivit, jolloin esimerkiksi niska- ja päänsäryt saattavat helpottua. Korsetti voi antaa tarvittavaa tukea myös kipeälle selälle.

Hyvä ottaa huomioon

Korsetti toimii niin alusasuna kuin myös näyttävänä toppina häissä, vanhojentansseissa sekä pienemmissäkin juhlissa. Kun oikeanlainen korsetti löytyy, kannattaa valita – jos mahdollista – normaalia vaatekokoaan pienempi koko, sillä korsetin tulee olla ennen kaikkea tiukka. Korsetti ei saisi kuitenkaan koskaan sattua päällä.

Korsetin käyttöön totutellaan vähitellen ja lyhyissä jaksoissa. Etenkin häitä ajatellen olisi hyvä totutella puvun korsettiosaa hyvissä ajoin ennen juhlatilaisuutta. Korsetti päällä hengitys muuttuu vähän pinnallisemmaksi, mutta kun keho tottuu korsettiin, hengityksestäkin tulee taas helpompaa. Häiden jälkeen puvun korsettiosaa voi käyttää vaikkapa farkkujen kanssa biletoppina.

Korsetin huoltaminen on myös oma huomioitava seikkansa. Korsetti pestään käsin – ja harvemmin kuin tavalliset vaatteet, jotta se pysyisi ryhdikkäänä. Korsetin alla kannattaakin pitää puuvillaista toppia tai tuubia, jolloin itse korsetti pysyy puhtaampana.

Myös korsettiin pukeutuminen vaatii taitoa. Jos korsetin takana on nyöritys, pukeminen on huomattavasti helpompaa, jos on joku auttamassa. Toisinaan korseteissa on myös vetoketjukiinnitys tai edessä hakasnauha, jolloin yksinpukeutuminen onnistuu helpommin.

Teksti: Johanna Tamminen

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.