Sennin perheessä koirien määrä tuplaantuu aina joulun alla – koominen kuva saa hieraisemaan silmiä: "Joulusiivot ovat aika turhia"

Kultaisennoutajan karvanlähtö on joulun alla niin runsasta, että se tekee joulusiivouksista melko turhia.

Senni Leppimäen perheen 9-vuotias kultainennoutaja Luca on rakastettu eläin. Joulun alla koirien määrä kuitenkin ”kaksinkertaistuu” eikä perhe tuosta toisesta otuksesta niin hirveästi välitä.

Leppimäki jakoi Facebookissa runsaati naurua kirvoittaneen kuvan, johon pitkäkarvaisten lemmikkien omistajien on helppo samaistua. Kuvassa Luca makaa kylpyhuoneen lattialla vieressään toinen koiraa muistuttava karvakasa.

Nopeasti katsottuna on helppo erehtyä luulemaan, että lattialla on tosiaan kaksi koiraa. Toinen on kuitenkin eloton ja koottu Lucasta lähteneistä karvoista.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Karvanlähtö tekee joulusiivouksesta turhaa

Leppimäki kertoo, että Lucan runsain karvanlähtö on aina sijoittunut loppuvuoteen.

– Luca pudottaa karvaa vuoden jokaisena päivänä, mutta näin joulun alla tapahtuu aina karvanlähdön huipentuma, joka alkaa marraskuussa ja kestää aika lailla siihen jouluun, Leppimäki kertoo.

Karvanlähdöstä onkin tullut jo pakollinen osa perheen joulunodotusta.

– Tämä karvanlähdön ajankohta on näin meidän muiden mielestä vähän huono, kun joulusiivot ovat aika turhia! Toisaalta tähän on saanut tämän yhdeksän vuotta tottua ja tätä osaa jo joka vuosi odottaa.

Perhe on keksinyt, että koirankarvojen aiheuttamaa sotkua saa hieman anteeksi, kun sisustuksen muuttaa enemmän karvojen sävyiseksi. Mustiin housuihin kertynyt vaalea kerros tosin paljastaa karvaisen perheenjäsenen ominaispiirteen.

Luca ei karvavarjosta juuri piittaa

Facebookissa moni muukin on jakanut samanlaisia kuvia, joissa koiran vieressä on eläimen ”karvavarjo”. Jotkut ovat ehdottaneet, että irronneista haivenista voisi esimerkiksi tehdä lankaa ja lapaset.

Leppimäki kertoo, ettei ole käyttänyt koirankarvoja hyödyksi mitenkään. Jos karvoja olisi kerännyt kaikkien näiden vuosien ajan, olisi niistä saanut vaikka kokovartalovillapuvun.

Sen sijaan Leppimäki on muutaman vuoden ajan jakanut Facebookissa kuvan tuplaantuneesta Lucasta. Näky ilahduttaa ihmisiä, mutta sankari itse ei luomuksesta juuri välitä.

– Lähinnä taitaa olla iloinen, että huomio on siirtynyt hänestä pois, koska Luca inhoaa harjaamista.

Karvanlähtöä kun voi Lucan harmiksi nopeuttaa tiuhalla harjaamisella ja pesulla.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat