Eläinlääkäri ajeli karvat, mutta haavaa ei ollutkaan – Taisto-koiralle syntyi huvittava kesäkampaus, kiitos lasten kaakaoiden: "Nauroimme yhdessä sille"

Taisto-koiralle ajeltiin vahingossa "kesäkampaus", kiitos Veran lapsen kaakaoiden!

Taisto-koira sai yllättävän kesälookin, kun se kotona sattuneen pikkukahakan päätteeksi kävi eläinlääkärissä.

– Taisto pomottaa muita koiria. Kaikki ruoka ja lelut ovat Taiston mielestä vain sen. Eli Taisto on oikein nimensä veroinen, omistaja Vera kuvailee.

Welsh corgi pembroke Taisto asuu Veran siskon luona, sillä se ei kyennyt sopeutumaan perheeseen syntyneisiin lapsiin. Tällä kertaa Taisto kuitenkin oli kotona käymässä.

Kotivierailun aikana Taistolle tuli perheen sekarotuisen koiran Roosan kanssa tappelu kepistä. Taisto sai pikkurähäkässä haavoja, ja se kävi eläinlääkärin tarkistuksessa.

Kun Vera haki koiraa kotiin, häntä odotti yllättävä näky: Taistolle oli leikattu ”kesätukka”.

Taiston päässä ei ollutkaan arpea

Taistolta oli ajettu karvaa toimenpiteiden yhteydessä, ja lääkäri oli havainnut sen päälaella ainetta, jota epäili kudosnesteeksi. Koiran turkki oli ajeltu päälaelta, mutta minkäänlaista haavaa ei löytynytkään.

Vera ymmärsi heti, mistä on kyse.

– Taisto on aika ahne, ja meillä koirat päivystävät aina pöydän alla, kun lapset syövät. Lapselta kaatui kaakaota, ja sitä oli pudonnut Taiston päälle. Emme olleet tajunneet pestä sitä pois, Vera sanoo.

Taiston päässä ei siis ollut arpea – siellä olivat vain lapsen kaakaot.

– Nauroimme yhdessä kauheasti sille kampaukselle. Kuva Taiston kesätukasta on muutenkin saanut paljon naurua osakseen. Kuvassa Taisto on vähän surkea, sillä se juuri heräilee rauhoituksesta.

"Aikuisseurassa Taisto on aivan sylivauva"

Nyt pikkukahakan haavat ovat jo parantuneet eikä Taisto enää ole millänsäkään.

Koirien kahnaus ei ole ensimmäinen laatuaan, sillä Taisto ei tule kovin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Taisto ja perheen toinen corgi, 11-vuotias Unto, esimerkiksi syövät eri huoneissa, jotta kilpailua ei synny.

Pienistä lapsistakaan Taisto ei välitä, mutta aikuisten ihmisten seurasta se nauttii.

– Aikuisseurassa Taisto on aivan sylivauva. Taisto rakastaa lenkkeilyä. Ja ruoasta se tietenkin tykkää paljon!

Lue myös:

    Uusimmat