Selvitys: Vladimir Putinin tytär julkaissut pakotteista huolimatta useita lääketieteellisiä artikkeleita Yhdysvalloissa ja Sveitsissä

Onko hän Putinin kolmas tytär?"Vladimirin lapsi"piilotti IG-tilinsä sodan alettua - Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa 3:47
2–7 lasta kolmen naisen kanssa? Tässä on presidentti Putinin huhuttu lapsikatras.

Venäjän presidentin vanhimman tyttären, Maria Vorontsovan, 38, nimissä on julkaistu länsimaisissa tiedejulkaisuissa materiaalia Ukrainan sodan aikana, vaikka häneen on kohdistettu länsimaissa ankaria pakotteita. 

Asiaa selvitti riippumaton uutiskanava We Can Explain (Mozhem Obyasnit), joka jakoi pikaviestipalvelu Telegramissa useita Yhdysvalloissa ja Sveitsissä julkaistuja artikkeleita, joissa Vorontsovan nimi on mukana. Vorontsova on koulutukseltaan tutkija ja endokrinologi. 

Vorontsovan tekstejä ovat julkaisseet muun muassa yhdysvaltalainen The Endocrine Society sekä sveitsiläinen MDPI. Artikkeleita on julkaistu vuosina 2022 ja 2023. Asiaa selvittänyt Newsweek kertoo ottaneensa yhteyttä molempiin julkaisuihin.

Asiaa selvittänyt Obyasnit kertoo nimeltä mainitsemattoman tiedelehden päätoimittajan kertoneen, että pakotteet eivät kiellä tutkimusartikkeleiden julkaisemista lännessä, mutta julkaisijat saattavat siitä huolimatta kärsiä mainehaittaa.

Putinin lapset ovat Venäjällä valtionsalaisuus. Huhujen mukaan Putinilla saattaa olla jopa 7 lasta useiden eri naisten kanssa.

Lähde: Newsweek.

Lue myös:

    Uusimmat