Sellerin uskomaton ainesosa saattaa nujertaa vakavan taudin

Selleristä ja artisokasta löydettävät ainesosat ovat taas herättäneet kiitosta syöpätutkimuksissa.

Illinoisin yliopiston tutkijat ovat huomanneet, että flavonoidit nimeltä apigeniini ja luteoliini, näyttävät omaavan syöpää tuhoavia ominaisuuksia ainakin laboratorioympäristössä.

Muun muassa selleristä ja artisokasta löydettävät flavonoidit osoittautuivat tehokkaiksi haimasyöpäsolujen tuhoamisessa. Tutkijat kuitenkin huomasivat, että kaikista tehokkain vaikutus saatiin, kun syöpäsoluja esikäsiteltiin jommallakummalla flavonoidilla, jonka jälkeen soluja hoidettiin kemoterapialääkkeellä.

Mahdollinen syy siihen, miksi flavonoidit ovat tehokkaita, on niiden antioksidanttisuus. Tutkijat huomauttavat, etteivät haimasyöpäpotilaat luultavasti voi saada tarpeeksi antioksidanttisia flavonoideja vain artisokkia ja selleriä syömällä, mutta uudet löydökset ovat lupaavia tulevaisuuden syöpälääkkeitä ajatellen.

Tutkimus julkaistiin Molecular Nutrition and Food Research -lehdessä.

Apigeniini on muissakin tutkimuksissa osoittautunut tehokkaaksi syövän nujertajaksi. Esimerkiksi Ohion yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan apigeniini pystyy nujertamaan rintasyöpäsoluja ja tekemään niistä herkempiä lääkkeille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja