Mainos

Seksologisen seuran puheenjohtaja muistuttaa: Seksissä ei ole olemassa keskiarvoa – hyvä suhde ottaa huomioon molemmat

Suomen seksologisen seuran puheenjohtaja, kliininen seksologi Leena Väisälä sanoo, että suurin osa parisuhteen muodostavista ihmisistä toivoo, että siihen liittyisi seksi.

Aihe nousi esille viime viikolla julkaistun Perhebarometrin tuloksen myötä. Sen mukaan parisuhteen onnellisuudella ja tyydyttäväksi koetulla seksuaalielämällä on vahva yhteys. 

Väisälä sanoo, että seksistä ja seksuaalisuudesta tehdyt yleistykset ovat hieman vaarallisia.

– Seksuaalisuus on hyvin monimuotoista ja yksilöllistä. Mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa toteuttaa seksiä. Seksuaalisuus on hyvin vaihtelevaa, Väisälä muistuttaa.

Ei ole mitään tavoitemääriä

Seksologin mukaan se unohtuu medialtakin helposti, että ei ole olemassa mitään keskiarvoa, mitä pitäisi suorittaa tai olisi seksin saralla pakko tehdä.

Väisälä sanoo, että toki parisuhteissa seksiasiat voivat kuulua pariskunnan valtapeliin. Valtapeli on läsnä monessa parisuhteessa tavalla tai toisella.

Väisälä korostaa, että seksologin työssä asiakkaille ei missään tapauksessa anneta yleisohjeeksi sitä, että seksiä pitää antaa aina, kun toinen haluaa.

– Aina kartoitetaan sitä tilannetta hyvin huolella. Monesti asiakkailla on taustalla esimerkiksi jotain seksuaalista kaltoinkohtelua, niin silloin ei tuollaisia ohjeita voi antaa.

Haluttomuuden takana paljon asioita

Seksologisen seuran puheenjohtaja oikaisee käsityksen siitä, että pariskuntien kohdalla vain seksiin halutonta osapuolta kuunnellaan ja mennään hänen mukaansa.

– Kyllä hyvässä parisuhteessa pitää ottaa huomioon molemmat ihmiset. Myös enemmän haluava.

Väisälä muistuttaa, että jos seksi tyydyttää molempia osapuolia, sitä voi ja kannattaakin harrastaa niin paljon, kun jaksaa. Haluttomuuden takana voi olla paljon erilaisia siihen vaikuttavia asioita.

– Jos seksi on hyvää, sitä enemmän sitä halutaan. Jos se on huonoa,  sitä vähemmän tekee mieli.

Seksi ei ole Väisälän mielestä ratkaisu kaikkeen. On myös sellaisia parisuhteita, joissa ainoa asia, mikä toimii, on seksi.

– Onhan se toki mieletön buusti, jos seksi on kivaa parisuhteessa. Useimmiten silloin pariskunnilla on muutenkin kivaa. Kyllähän se auttaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja