Seksologin neuvolla saatte intiimin yhteyden takaisin: Katso kumppaniasi kaksi minuuttia silmiin

Supersuositun Ensitreffit alttarilla -ohjelman kahdeksannessa jaksossa psykoterapeutti, seksologi Maaret Kallio antoi kullanarvoisen tehtävän pareille, jota voit hyödyntää myös omassa parisuhteessasi. Katseharjoituksen tarkoituksena on herättää välillänne oleva yhteys uudelleen, uusiin uomiin.

Milloin viimeksi pysähdyitte, ja katsoitte toisianne syvälle silmiin? Niinpä. Katseen voimaa ja vaikutuksia ei pidä väheksyä. Se on hyvin intiimi hetki, jonka avulla voitte saavuttaa syvemmän yhteyden.

Keskustele Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #ensitreffitalttarilla

Tämän viikon Ensitreffit alttarilla -jaksossa parit pysähtyivät katsomaan toisiaan kahden minuutin ajaksi psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallion pyynnöstä. Harjoituksen tarkoituksena oli kuulostella omia oloja toisen katseen alla sekä sitä, miltä tuntuu katsoa toista silmiin pitkään.

Tehkää näin:

Pysähtykää, ja katsokaa toisianne silmiin kahden minuutin ajan ilman häiriöitä tai keskustelua.  Laittakaa kello soimaan ajan päättymisen merkiksi.

Harjoituksessa ei ole tarkoitus olla aivan nenät vastakkain, mutta kääntykää esimerkiksi istumaan vastakkain. Pysykää kiinni toistenne katseessa, älä päästä katsetta harhailemaan muualle.

Katseminuuttien aikana on tarkoitus havainnoida myös omia mielenliikkeitä: miltä katsominen ja katseen kohteena oleminen tuntuu?

Älkää luovuttako, vaikka aluksi hieman naurattaisi – tilanne saattaa aluksi tuntua hyvinkin absurdilta tai oudolta.

Kahden minuutin jälkeen kertokaa toisillenne, miltä katsominen tuntui, miltä nyt tuntuu ja mitä ajatuksia se herätti.

Halutessanne voitte myös kokeilla neljä minuutin kestoista katseharjoitusta.

Maaret Kallio ehdottaa, että katseharjoitusta voisi hyödyntää viikoittain. Siispä katse pois älypuhelimesta, ja kokeilkaa harjoitusta vaikkapa heti tänään, ennen nukkumaanmenoa.

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21.00

 

Lue myös:

    Uusimmat