Seksivalmentajan vastaukset yllättävän yleisiin seksikysymyksiin – näitä ihmiset eivät lakkaa ihmettelemästä

Sertifioitu seksivalmentaja ja kliininen seksologi kertoi vastaukset seksikysymyksiin, joita ihmiset kyselevät yllättävän usein.

Gigi Englen viesti on selvä: ihmisten pitäisi puhua enemmän seksistä. Seksivalmentaja kertoo Mindbodygreen-sivustolla saavansa usein aikuisilta viestejä, joissa halutaan vastausta kysymyksiin, joiden seksiasiantuntija luulisi olevan itsestäänselvyyksiä.

Engle ei kuitenkaan syytä kysyjiä vaan seksikeskustelun tasoa. Avoin keskustelu seksistä niin parisuhteessa kuin yhteiskunnassa on palvelus kaikille seksikysymysten kanssa pähkäileville.

Engle kertoi vastaukset viiteen yllättävän yleiseen seksikysymykseen.

1. Mistä tiedän, mistä pidän sängyssä? En usko koskaan saaneeni orgasmia

Seksivalmentaja muistuttaa masturboinnin tärkeydestä omien nautinnollisten pisteidensä löytämisessä. Englen mukaan moni kuitenkin häpeää kosketella itseään, koska sen ajatellaan tekevän ihmisestä saastaisen, lutkamaisen tai rakkautta ansaitsemattoman.

Erityisesti naiset hyötyvät masturboimisesta. Klitoris on avain seksuaaliseen nautintoon ja orgasmiin, mutta se saa harvoin tarvitsemaansa huomiota tyypillisessä penetraatiossa.

– Jos et ole koskaan koskettanut vartaloasi, sinulla tulee olemaan paljon ongelmia keskustellessasi mieltymyksistäsi kumppanisi kanssa, Engle kirjoittaa.

2. Miksi en kostu riittävästi seksin aikana?

Mikäli nainen ei ole kostunut, yhdyntä voi olla epämiellyttävää tai kivuliasta, eikä orgasmin saaminen ole lähelläkään. Engle muistuttaa, että vaginassa ei ole juurikaan hyvin kosketusherkkiä hermopäätteitä. Ne ovat klitoriksessa. Jos siis seksi perustuu pelkästään penetraatioon, ei ole ihme, jos meno on kuivaa.

Suurin osa naisista vaatii klitoriksen stimulointia, jotta he kiihottuvat tarpeeksi yhdyntää varten. Kun nainen kiihottuu, klitoris ja vulva paisuvat samalla kun vagina kostuttaa itse itseään. Klitorista hyväilevä esileikki onkin monesti molemminpuolisen hyvän seksin edellytys.

Huolimatta riittävästä kostumisesta Engle suosittelee käyttämään yhdynnässä aina liukastetta. Se auttaa vähentämään hankausta ja saa seksin tuntumaan mukavammalta, mikä johtaa todennäköisemmin orgasmiin.

3. Miksi saan orgasmin vibraattorilla, mutta en seksin aikana?

Engle muistuttaa, että vibraattorit on luotu tuottamaan orgasmi ihmisille, joilla on klitoris. Ne tarjoavat intensiivistä hyväilyä, joka voi tuoda suuremman nautinnon kuin mikään koskaan ikinä.

Ihmisten olisi hyvä herätä huomaamaan, että seksileluja voi käyttää myös yhdynnän yhteydessä. Kuten jo mainittiin, yhdynnässä klitoris saa harvoin tarvitsemaansa hyväilyä, mikä on monelle naiselle orgasmin edellytys.

4. Haluan kokeilla peppuleikkejä, mutta tekeekö se minusta homon?

Englien mukaan kysymys siitä, tekevätkö peppuleikit miehestä homon, on yllättävän yleinen nuorten miesten keskuudessa. Totuus kuitenkin on, että minkään asian tunkeminen takapuoleen ei muuta ihmisen seksuaalista suuntautumista.

– Jos olet homo, olet syntynyt homona. Peppuleikkien määrä ei muuta sinua miksikään, Englie kirjoittaa.

Peppuleikit ovat monelle nautinnollisia sukupuolesta riippumatta. Anuksen noin viisi ensimmäistä senttiä ovat hyvin tuntoherkkiä. Miespuolisilla ihmisillä anuksesta löytyy myös eturauhanen, jonka stimulointi tarjoaa usein intensiivisen nautinnollisen tunteen.

Mikäli siis peppuleikeistä on kiinnostunut, ei ole mitään syytä jättää niitä kokeilematta.

5. Mitä teen, kun halut eivät kohtaa?

Jos parisuhteen osapuolten seksuaaliset halut eivät kohtaa, tärkeintä on puhua asiasta.

Englen mukaan yhteiskunta saa ihmiset helposti ajattelemaan, että vain vähän seksiä haluava mies on ”epämaskuliininen”, ja runsaasti seksiä haluava nainen portto. Stereotypioilla ei ole pohjaa. Ihmisen libido ei riipu sukupuolesta, Englie muistuttaa. Ennakkoluulot voivat estää seksuaalisista haluista puhumista parisuhteessa.

Usein korkeammalla libidolla varusteltu suhteen osapuoli taipuu vähemmän halukkaan toiveisiin, koska kyllästyy jatkuvaan torjutuksi tulemiseen. Kuitenkin molemmat suhteen osapuolet ovat oikeutettuja tuntemaan itsensä tyydytetyiksi ja saamaan seksuaaliset halunsa täytetyiksi.

– Seksi on osa parisuhdetta. Parisuhteessa molempien osapuolien täytyy tehdä myönnytyksiä pitääkseen suhteen terveenä. Jos tiedämme, kuinka puhua seksistä, voimme käydä keskusteluja vapaammin ja ilman pelkoa tuomitsemisesta, Englie kirjoittaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat