5 asiaa, jotka seksiterapeutit haluaisivat jokaisen seksiä harrastavan tietävän

Seksiterapeutit kohtaavat työssään monenlaisia asiakkaita ja erilaisia ongelmia. Mitkä asiat ammattilaiset haluaisivat kaikkien tietävän seksistä?

Seksiterapeutit kertoivat Independent-sivustolle asiat, jotka jokaisen olisi hyvä tietää seksistä.

1. Seksi on muutakin kuin seksiä

Relationship Doctor -podcastia pitävä seksiterapeutti Stephen Snyder kertoo Independent-sivustolle, että ensimmäinen asia, joka jokaisen seksiä harrastavan tulisi tietää on se, että "seksissä on kyse muustakin kuin vain seksistä".

Snyderin mukaan pariskunnat ovat usein tilanteessa, jossa he kiihottuvat yhdessä vain, jos seksiä on luvassa. Onnellisimmat pariskunnat ovat asiantuntijan kuitenkin niitä, jotka antavat suhteen "poreilla".

– Onnellisimmat pariskunnat nauttivat siitä tunteesta, että ovat kiihottuneita yhdessä, vaikkei se johtaisikaan seksiin. Seksiterapiassa kutsumme tätä "poreiluksi".

Kyseessä on ikään kuin pitkittynyt esileikki. Snyder kuvailee sitä samanlaiseksi toiminnaksi, mihin teini-ikäiset ryhtyvät oppituntien välissä. Vaatteet pysyvät päällä, mutta erotiikkaa on ilmassa.

– Poreilulla on tapana pitää tuli kytemässä – joten kun oikeasti harrastatte seksiä, ette aloita kylmiltään.

Kokeilkaa suutelua, hyväilyä ja hieromista ilman aiettakaan harrastaa seksiä. Hyvää esileikkiä ei muutenkaan kannata unohtaa, sillä se valmistelee seksiin niin fyysisesti kuin psykologisestikin. 

2. Orgasmi on kuin jälkiruoka?

Toinen asia, jonka Snyder toivoisi ihmisten ymmärtävän on se, että seksistä tulisi nauttia ilman painetta orgasmista.

– Ihanteellisesti orgasmin pitäisi olla kuin jälkiruoka: mahtava tapa päättää hyvä ateria, mutta ei se syy, miksi lähdit päivälliselle.

3. Molempien orgasmit yhtä tärkeitä

Seksiterapeutti Sari Cooper haluaa kuitenkin naisten muistavan, että heidän nautintonsa ja orgasminsa ovat yhtä tärkeitä kuin miespuolisen kumppanin.

Vuonna 2017 Journal of Sex & Marital Therapy -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti, että yhteensä 73 prosenttia naisista kertoi tarvitsevansa suoraa klitoriksen stimulointia yhdynnän aikana saavuttaakseen orgasmin tai ainakin haluavansa sitä siksi, että orgasmi tuntui silloin paremmalta. Vain 18 prosenttia kertoi yhdynnän riittävän orgasmiin. Tunnetusti miehille orgasmin saaminen on helpompaa.

4.  Seksin ei pidä sattua

Cooper haluaa naisten tietävän myös sen, ettei seksin kuulu sattua. Seksin aikaiselle kivulle on useita selityksiä, joista limakalvojen kuivuus on kenties yleisin. Kivulle kannattaa kuitenkin löytää aina syy esimerkiksi lääkärin pakeilta.

5. Tunne halusi

Lisäksi Cooper haluaa kaikkien olevan tietoisia seksuaalisesta itsetunnostaan, jolla Cooper kuvaa ihmisen tietoa ja hyväksyntää omista haluistaan ja taidoistaan, jotka hänen tulisi myös osata ilmaista kumppanilleen.

Jotta seksielämä voisi olla terve ja tyydyttävä, on tärkeää kyetä keskustelemaan kumppanin kanssa siitä, mitä tältä toivoo ja haluaa. Ensimmäinen askel on ymmärtää omaa kehoaan, seksuaalisuuttaan ja halujaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat