Seksitautien määrä kasvanut hurjasti keski-ikäisten keskuudessa

Yli 45-vuotiaiden seksitautien määrä on kaksinkertaistunut avioerojen yleistyttyä, Daily Mail uutisoi.

Keski-ikäiset eivät suojaudu riittävästi seksitaudeilta, Daily Mail uutisoi. Klamydia- ja herpestartuntojen märää on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa ja syfilikseen sairastuu nyt nelinkertainen määrä ihmisiä aiempaan verrattuna. Myös HIV-tartuntojen määrä on kasvanut iäkkäämpien keskuudessa. Yksi viidestä HIV-hoitoa saaneista on yli 50-vuotias.

Terveydenhoitoalan ihmiset ovat olleet jo pitkään huolissaan keski-ikäisten sukupuolitautien määrän lisääntymisestä. Uusien kumppaneiden haku on helpottunut internetin myötä, mutta monet ikäihmiset kuvittelevat, että kondomien käyttö kuuluu vain nuoremmalle ikäpolvelle. Avioerojen yleistyttyä yhä useammilla on lukuisia seksikumppaneita.

Seksitaudit ovat lisääntyneet niin Briteissä, USA:ssa kuin Kanadassakin 45-65-vuotiaiden keskuudessa kymmenen vuoden aikana. Syfilis oli lisääntynyt sukupuolitaudeista eniten, peräti 337 prosentilla, kun taas klamydia oli lisääntynyt jopa 138 prosentilla.

Vanhemmat naiset voivat olla suuremmassa riskissä, sillä vaihdevuosien takia he ovat infektioille alttiimpia. Sukupuolitaudin riski on korkea myös Viagraa tai muuta potenssilääkettä käyttävillä miehillä, jotka saavat muita todennäköisemmin tartunnan ensimmäisen vuoden aikana lääkkeen käyttämisen aloittamisesta.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja