Seksi voi sattua – näin kivuista pääsee eroon

Oikeilla vinkeillä ongelmat seksin kanssa saattavat johtaa kiputiloihin. Oikeilla vinkeillä kivuliaista vaivoista on kuitenkin mahdollista päästä eroon. Ota selvää, miten ongelmat kivun kanssa on mahdollista ratkaista.

Virtsatietulehdus

Kiusallinen ja kivulias virtsatietulehdus iskee helposti silloin kun seksiä tulee harrastettua erityisen paljon. Tämä johtuu siitä, että seksin aikana bakteerit voivat kulkeutua virtsateihin. Tulehduksen iskiessä virtsaaminen usein kirvelee ja alavatsassa voi tuntua poltetta.

Mikä avuksi? Virtsatietulehduksen hoitoon on saatava antibiootit. Tulehdus voi levitä hoitamattomana pahimmillaan jopa munuaisiin.

Arkuus

Etenkin silloin kun seksiä on harrastettu erityisen paljon, voivat paikat kipeytyä. Hiertymät sukupuolielimissä saattavat johtua nimenomaan pelkästään seksin harrastamisesta.

Mikä avuksi? Jotta paikat eivät hierry ja tule aroiksi, kannattaa seksin aikana käyttää liukuvoidetta.

Kivuliaat lihakset

Joskus seksi on kuin urheilusuoritus: hiki lentää ja lihakset saavat tehdä tosissaan töitä. Tästä syystä lihakset saattavat jumiutua pahoinkin seksin seurauksena.

Mikä avuksi? Lihaksiakin lämmittävä kylpy tai kevyt venyttely sekä suojaa lihaksia revähdyksiltä että helpottaa lievää lihaskipua.

Nestehukka

Etenkin pitkän ja intohimoisen seksisession jälkeen elimistö on saattanut joutua koville samaan tapaan kuin urheilusuorituksessa. Tästä syystä nestehukka saattaa yllättää vällyjen välissä viihtyvän aiheuttamalla jopa pyörtymisen.

Mikä avuksi? Päivän mittaan on äärimmäisen tärkeää juoda paljon vettä välttääkseen nestehukan – vietti päivän sitten missä tahansa.

Kipeät rinnat

Rinnat saattavat kipeytyä tiettyyn aikaan kuukaudesta hormonien vaikutuksesta tai siksi, että kumppani käsittelee niitä liian kovakouraisesti.

Mikä avuksi? Varmista, että käytät rintaliivejä, joka tukevat ja suojaavat rintojasi. Älä myöskään epäröi huomauttaa kumppanillesi liian kovista otteista.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Lähde: NY Times

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja