Seitsemän meikkitrendiä, jotka jyräävät vuonna 2024

Tällä meikkikikalla on kymmeniä miljoonia katselukertoja TikTokissa 5:49
KATSO MYÖS: Hailey Bieberin ja Kendall Jennerin meikkitaiteilija vannoo tämän meikkitekniikan nimeen.

Näitä seitsemää meikkitrendiä kannattaa pitää silmällä vuonna 2024.

Vaikka TikTok syöttää nykypäivänä käytännössä kerran viikossa uusia kauneustrendejä, kuten lattemeikkiä tai erikoisia kulmakarvatrendejä, tietyt ohjenuorat määrittelevät vuoden 2024 meikkitrendejä.

Elle ja Allure ovat listanneet vuoden 2024 ennustettuja kauneustrendejä. Koostimme niistä seitsemän mielenkiintoisimman trendin listauksen.

Meikkitrendeissä jylläsi jo vuonna 2023 yksinkertaisuus ja ylimääräisten tuotteiden poistaminen kauneusrutiineista. Sama trendi jatkuu myös vuonna 2024, ja markkinoilla tullaan todennäköisesti näkemään eri merkeiltä uutuuksia, jotka ovat helppo- ja monikäyttöisiä.

Vaikka meikkiä yksinkertaistetaan vuoden viime vuosina suosiossa olleesta Kardashianien tyylisestä full glamour -tyylistä, ei se tarkoita sitä, että rohkeat värit ja rajaukset olisivat täysin paitsiossa. Vuoden 2023 tapaan glitteriä ei kuitenkaan enää tarvitse tuputtaa kulmakarvoihin, eikä huulia tarvitse maalata kirkuvan punaisella kiiltävällä vinyylipunalla.

Voimakkaat rajaukset

Silmien voimakkaat rajaukset ovat olleet voimakkaita ja näyttäviä jo jonkin aikaa. Sama trendi jatkuu vielä vuonna 2024. Utuisen smokey eye -meikin sijaan luomet pysyvät paljaina ja katse kiinnitetään graafisiin rajauksiin.

Rajausten kanssa saa leikitellä ja käyttää luovuutta oman osaamisen mukaan. Onnistuneet rajaukset vaativat nimittäin vakaata kättä, harjoittelua ja välillä jopa uhrilahjan antamista meikkijumalille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Uudet meikkivoiteet

Viime vuonna peittävät meikkivoiteet väistyivät kevyiden päivettävien kasvovoiteiden tieltä. Ihonhoidon ja kosmetiikan sulautuminen yhteen jatkuu vuonna 2024, mutta ensi vuonna moni haluaa kuitenkin päivettävää kasvovoidetta hivenen peittävämmän lopputuloksen.

Loppuvuodesta monet suuret kosmetiikkabrändit, kuten MAC Cosmetics ja Fenty Beauty ovat jo tuoneet valikoimaansa uudistuneita seerumimaisia meikkivoiteita, joissa on mukana ihonhoidosta tuttuja hoitavia tehoaineita.

Kevyemmät ihonhoidon kanssa flirttailevat meikkivoiteet jatkavat voittoparaatiaan vielä vuonna 2024. Ne tarjoavat peittävyyttä ilman tönkön kakkumaista lopputulosta.

Nukkemaisuus

Vuoden 2023 ehdottomat hittielokuvat Barbie ja Pieni Merenneito toivat valtavirtaan niin Barbie-trendin kuin myös korallisen mermaid coren. Näiden suuntausten vanavedessä ensi vuonna kauneustrendit ottavat vaikutteita nukkemaisuudesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Käytännössä trendissä kannattaa kiinnittää huomiota vaaleanpunaiseen poskipunaan, jota levitetään vain poskipäille. Viime vuosina poskipuna on ollut todella kuumaa kamaa ja sitä on käytetty hyvin vapaasti kaikkialla kasvoissa.

Vuonna 2024 se palaa punaamaan nimensä mukaisesti juuri poskia. Näin levitettynä poskipuna tarjoaa kasvoille nuorekkaan ja raikkaan lopputuloksen.

Vaikka poskipunaa on tarkoitus levittää poskipäille, ei pinkkiä pigmenttiä ole tarkoitus pakata pallomaiseksi ympyräksi poskille. Tällöin nukkemaisuus alkaa flirttailla turhan paljon pellemäisyyden kanssa.

Ota mallia tästä viraalista TikTok-vinkistä, jonka avulla poskipuna antaa kasvoille lähes filtteröidyn vaikutelman:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Monokromaattinen meikki

Vuonna 2023 muodissa olivat niin tomato girl -meikki, strawberry girl -meikki ja lattemeikki. Näitä kaikkia meikkityylejä yhdistää niiden monokromaattisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että silmämeikki, huulimeikki ja kasvot pysyttelevät samoissa sävyissä.

Testasimme loppukesän viraaleimman meikin, eli lattemeikin 7:29
Millainen meikki on lattemeikki?

Monokromaattisen meikin keskiössä ovat helppokäyttöiset ja moneen käyttöön tarkoitetut tuotteet, kuten nestemäiset värit, joita voi käyttää niin silmissä, poskilla ja huulissa.

Väriä ripsiin

Kulmat ovat saaneet viime vuosina kokea monenlaisia muodonmuutoksia aina luonnollisista brow lifteistä valkaistuihin kulmakarvoihin ja viime vuoden erikoiseen glitterkulmatrendiin.

Ensi vuonna kulmat saavat ansaitsemansa levähdystauon, kun keskiöön nousevat värikkäät ripset.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Vuonna 2024 tekoripsiä tullaan myymään monissa eri sävyissä kuin vain perinteisissä mustassa ja ruskeassa.

Pradan muotinäytöksissä malleille oli meikattu niin sinisiä, liiloja kuin vaaleanpunaisiakin ripsiä.

Värikkäiden tekoripsien tilalle vaihtoehtona markkinoille on asiantuntijoiden mukaan tulossa värillisiä ripsivärejä, mutta nytkin kaupoissa on tietyillä merkeillä jo saatavilla esimerkiksi klassista sinistä ja vihreää maskaraa.

Huuliin ombrea

Ysärihuulet tekevät ensi vuonna paluun, jälleen kerran. Asiantuntijat kuitenkin lupailevat, että tällä kertaa ysärihuulet saavat virkistävän päivityksen.

Ideana ysärihuulissa on se, että huulet rajataan selvästi tummemmalla huultenrajauskynällä kuin käytettävä huulipuna.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Vuonna 2024 tarkoituksena on korostaa huulten omaa luonnollista väriä. Meikkitaiteilijat käyttävät kahta saman väriperheen sävyä huulilla, esimerkiksi nudea ruskeaa ja ruosteista pinkkiä. Sen jälkeen he käyttävät tummempaa huultenrajauskynää huulten rajauksessa.

Vuonna 2024 huulimeikin voi viimeistellä kevyellä värittömällä huulikiillolla.

Väriä yksityiskohtiin

Vaikka meikkitrendeissä tulee jatkumaan yksinkertaistettu ja pelkistetty clean girl -tyyli, ei se tarkoita täyttä kieltoa väreille.

Monet muotitalot käyttivät ensi kevään ja kesän muotinäytösten mallien meikeissä värejä.

Kun kirkkaan voimakas huulipuna tai värikäs rajaus yhdistetään lähes meikittömään meikkiin, on lopputulos sekä heleä että ajankohtainen vuonna 2024. 

Lähteet: Elle ja Allure

Lue myös:

    Uusimmat