Mermaid core on tämän kesän valtava hitti – mistä merenneitotyyli koostuu?

”Suoraan sanottuna hyppäsin järveen ja toivoin parasta” – merenneitoilu yhdistää uinnin ja fantasiamaailman 2:01
KATSO MYÖS: Merenneitoilu yhdistää uinnin ja fantasiamaailman. Tältä merenneitouinti näyttää.

Disneyn live action versiointi ikonisesta Pienestä merenneidosta ei ole ainoa asia, joka leikittelee merenneitoestetiikalla. Näin Pieni merenneito inspiroi kesän 2023 pukeutumista.

Disneyn odotettu uutuusfilmatisointi vuonna 1989 valmistuneesta ikonisesta Pienestä merenneidosta sai äskettäin maailman ensi-iltansa. Merenneito Arielia näyttelevä 23-vuotias Halle Bailey saapui elokuvan Los Angelesin ensi-iltaan upeassa aaltojen liikettä matkivassa näyttävässä iltapuvussa.

Myös itse elokuvassa hahmot ovat pukeutuneet sateenkaaren väreissä kimalteleviin asuihin niin maalla kuin myös meressä.

Monet nuoret muotivaikuttajat ovatkin hypänneet aaltojen sekaan ja etsivät nyt pukeutumiseensa inspiraatiota merenkuingas Tritonin valtakunnasta, kertoo New York Post.

Tällainen on mermaid core

TikTokissa avainsana #mermaidcore on kerännyt hurjat 200 miljoonaa katselukertaa. Nettimuotikauppa Nasty Galin teettämän trendiraportin mukaan "mermaid style" eli merenneitotyyli on Googlen hauissa noussut maailmanlaajuisesti 735 prosenttia vuoden aikana. Pinterestissä "mermaid core" on hakuterminä noussut ilmiömäisesti 614 prosenttia.

Mistä sitten on kyse? Käytännössä mermaid core yhdistelee pukeutumisessa rentoja vapaa-ajan vaatteita 2000-luvun alun kimallukseen, sekä rantaboheemiin tyyliin. Väreinä erityisesti auringossa säkenöivä sininen, pehmeät merivaahdon vihreät ja harmaan metallin sävyt nousevat pintaan.

– Mermaid core on todella hauska ja freesi trendi. Se on saanut inspiraationsa merellisistä väreistä, simpukankuorista, helmistä ja kristalleista, muotisuunnittelija Jenny Rojinski, 32, kertoo New York Postille.

Rojinski julkaisi äskettäin TikTokissa oman askarteluprojektinsa tuloksen. Rojinksi teki itse brlaetin ja sarongin, jotka saivat merenneidoilta inspiraatiota. Helmin, simpukoin ja kristallein koristeltujen, siimasta valmistettujen vaatekappaleiden tekeminen vei häneltä lähes sata työtuntia.

Näyttävän braletin ja sarong-vyön lisäksi hän ompeli hiekanvalkoisen mekon ja irrotettavat hihat. Materiaaleina vaatekappaleissa Rojinski käytti herkkiä ja ilmavia neule-, virkkaus-, silmukka- ja brokaattikankaita.

Lopputuloksena oli mermaid corea parhaimmillaan edustava tyylikokonaisuus. Voit katsoa alla olevalta videolta, miltä Rojinskin tuhansia tykkäyksiä keränneet luomukset näyttivät.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ihmiset rakastavat mermaid corea, koska se tarjoaa pakopaikan. Se on unenomaista ja saa sinut tuntemaan kuin olisit täysin toisenlaisessa maailmassa, Rojinski kuvailee.

Sukupolvi Z rakastaa mikrotrendejä

Syvänmeren loistokkuus on aikoinaan tehnyt debyyttinsä 1930-luvulla, kun muotisuunnittelija Jean Patou debytoi merestä inspiraation saaneen iltapukunsa Voguen sivuilla. Viime vuosina erityisesti Versace, Burberry ja Blumarine ovat käyttäneet vastaavanlaista merellistä eskapismia kokoelmissaan.

– Se on kuin tauko todellisuudesta, toteaa Manhattanista kotoisin oleva muotikonsultti Amanda Sanders.

Hän yhdistää mermaid core -tyylisuuntauksen viime vuosina trendanneisiin vastaavanlaisiin mikromuotivirtauksiin, barbie coreen ja cottage coreen.

Pieni merenneito on monelle aikuiselle nostalginen ja leikkisä muistutus lapsuudesta.

– Se on hauskaa fantasiamuotia, Sanders lisää.

Chazlyn Yvonnne, 21, voi samaistua tyylisuuntauksen tarjoamaan nostalgiatrippiin. Hän kertoo, että uppoutumalla mermaid coreen on hän kyennyt avaamaan pääsyn sisäiseen lapseensa.

– Se on hyvin vapauttavaa, Yvonne kertoo.

Voit katsoa alla olevalta videolta, kuinka Yvonne toteutti oman merenneitotyylinsä mennessään itse katsomaan elokuviin Pienen merenneidon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En ollut edes kovin kiinnostunut merenneidoista pikkutyttönä, mutta se estetiikka kiehtoi. Nähdessäni Baileyn, joka näyttää samalta kuin minä, näyttelevän Arielia, oli jotain, mitä en nähnyt lapsena. Se on ollut hyvin inspiroivaa, Yvonne paljastaa.

Hän kehottaa kaikkia, jotka eivät pidä mermaid coresta uiskentelemaan mielipiteineen tiehensä.

– Sukupolvi Z tuntuu rakastavan tämän tyylisiä mikrotrendejä, Yvonne toteaa.

Vinkit merenneitotyyliin

Harper’s Bazaar on listannut tyylin avaintekijöitä:

Sininen

Kuuma pinkki ja magenta ovat olleet viime aikoihin asti ylivoimaisesti suosituimmat muotivärit. Kesän lämmetessä sininen alkaa kuitenkin vallata tilaa itselleen. Muotiasiantuntijat ennustavat, että erityisesti vaaleansininen aqua, sekä ceruleanin ja cobaltin sinisen sävyt tulevat olemaan kesäkauden suosituimpia värejä. Sininen näyttää myös hyvältä niin vaalealla kuin myös ruskettuneemmallakin hipiällä.

Paljetit

Jos jokin, niin paljetit tuovat mieleen merenneidot. Paljetit sopivat kesän juhliin ja terassille kimmeltämään ilta-auringon kanssa kilpaa. Kokeile paljetein koristeltua minihametta tai -mekkoa, tai pidempää merenneidon kalamaista alaruumista mukailevaa silhuettia.

Helmet ja simpukat

Yksityiskohdissa kannattaa kiinnittää huomiota simpukoihin, lasisiin ja kristallisiin koristeluihin sekä helmiin. Esimerkiksi helmin koristeltu iltalaukku tuo näyttävän, mutta samalla herkän lisän kesän tyylikokonaisuuksiin.

Halter neck

Jos et halua täysin omistautua Arielin merelliselle tyylille, voit aina kokeilla kaulan takaata kiedottavaa halter neck -toppia. Halter neck on hienovarainen kumarrus merenneitojen tyylille, varsinkin jos valitset väriksi vihreän, sinisen tai muun värikkään sävyn.

Virkatut kankaat

Virkatut vaatteet ja asusteet ovat aina kesäisin muodissa, koska se on ilmava ja kevyt kangas. Tänä vuonna yleisvaikutelma on merellisempi ja boheemimpi. Kokeile vaaleaa virkattua toppia tai virkatusta kankaasta valmistettua rentoa laukkua asusteeksi.

Katso myös: Väriä loskaan: Suomalaiset ovat harmaita pukeutujia – näin saat väriä vaatekaappiin ekologisesti

Väriä loskaan: Suomalaiset ovat harmaita pukeutujia – näin saat väriä vaatekaappiin ekologisesti 5:18
Väriä vaatekaappiin!

Lue myös:

    Uusimmat