Fanni testasi punaisten rintaliivien kohutun ominaisuuden – "En voisi mennä toimistolle tämän näköisenä"

Hämmentävä pukeutumisvinkki sotii logiikkaa vastaan – voiko valkoinen paita piilottaa kiljuvan punaiset rintaliivit? 5:30
Hämmentävä pukeutumisvinkki sotii täysin logiikkaa vastaan. Voiko valkoinen paita piilottaa kiljuvan punaiset rintaliivit?

Tyylijutuista tutun kikan mukaan punaiset rintaliivit eivät näkyisi valkoisen puseron alta, mutta miksi?

Yksi suosituimmista muotivinkeistä on pukea punaiset rintaliivit valkoisen puseron alle. Valkoiset rintaliivit yleensä hohtavat paidan alta, kun taas nudet ja muun väriset liivit näkyvät tummina varjoina. 

– En voisi mennä toimistolle tämän näköisenä, Fanni tuumaa testassaan vinkkiä käytännössä.

Hämmentävä pukeutumisvinkki sotii täysin logiikkaa vastaan. Miten ihmeessä valkoisena hohtava puhdas paita voisi piilottaa kiljuvan punaiset rintaliivit?

Erikoinen kysymys vaati pitkän soittokierroksen eri tieteen- ja taiteenalojen osastoille. Lopulta Aalto-yliopiston fotoniikan tutkija Suvi-Tuuli Akkanen oli valmis pohtimaan, mikä voi olla syynä sille, etteivät punaiset rintaliivit näy valkoisen puseron alta. Fotoniikka on näkymättömään ja näkyvään valoon perustuva tieteen ja tekniikan ala.

– Fotoniikka on valon fysiikkaa. Siinä käsitellään sitä, miten valo reagoi erilaisten aineiden kanssa ja minkälaisia sovelluksia siitä voi tehdä, Akkanen summaa. 

Tiedätkö, miksi punaisten rintaliivien ei pitäisi näkyä valkoisen puseron alta? Fotoniikan tutkija Suvi-Tuuli Akkanen kertoo yllä olevalla videolla, mistä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat