Asiantuntija varoittaa TikTokin Barbie-trendin mahdollisista riskeistä

Barbie-elokuvan traileri julki – tältä näyttää pastellivärinen maailma! 1:47
Barbie-trailerin ensimmäinen kohtaus on inspiroinut tuoretta trendiä.

Kaikki voivat olla oman elämänsä Barbeja, mutta nukeksi muuntautumista ei kannata ottaa turhan kirjaimellisesti.

Uusi Barbie-elokuva on sekoittanut internetiä ja rikkonut katsojaennätyksiä. Popkulttuuria ja muotimaailmaa inspiroinut elokuvailmiö on saanut jopa pinkin maalin loppumisesta kaupoista.

Nyt New York Post kertoo uusimmasta Barbien inspiroimasta sosiaalisen median haasteesta, jossa pääosassa ovat Barbien jalat. 

Trailerissakin vilahtavassa kohtauksessa Barbieta näyttelevä Margot Robbie, 33, astelee pinkeissä koroissa ruudulle, pysähtyy, elegantisti pujottaa jalkansa vapaaksi koroista ja astuu kenkien eteen lattialle varpaillaan pysyen.

Barbie-nukkejen jalat on suunniteltu niin, että niiden kantapäät eivät koskaan osu maahan, vaan nuket ikään kuin sipsuttavat eteenpäin varpaillaan.

Elokuvan ohjannut Greta Gerwig, 39, ei suostunut käyttämään tietokonegrafiikkaa näyttelijöiden jalkoihin, koska editointityö olisi silloin ollut painajaismaista.

– Margot Robbiella on maailman kauneimmat jalat, Gerwig kertoo australialaisessa The Project -keskusteluohjelmassa

Asiantuntija varoittaa 

TikTokissa Barbien jalkojen ympärille on rakentunut haaste nimeltä "Barbie Foot Challenge". Esimerkiksi #BarbieFeet and #BarbieFeetChallenge -avainsanat ovat keränneet yhdessä yli 80 miljoonaa katselukertaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Jalkafetistin päiväunelta kuulostavassa haasteessa ihmiset kopioivat Barbien tyyliä riisuutua korkokengistä ja mahdollisimman elegantisti yrittävät pysyä varpaiden varassa.

Lääketieteellisestä kulmasta trendi on kuitenkin hivenen ongelmallinen.

– Vaikka Barbien jalkojen kaari saa naisen jalat näyttämään pidemmiltä ja kiinteämmiltä, ei se tule ilman riskejä. Jos joku yrittää poseerata tähän tyyliin kerran tai kahdesti saadakseen hienon TikTok-videon, on se todennäköisesti ihan ok, jalkaterapeutti Jodi R. Schoenhaus kertoo New York Postille. 

Barbien jalan korkea kaari voi aiheuttaa ihmisillä lihas- ja rankaongelmia, koska se aiheuttaa turhaa painetta alaselkään. Jatkuva varpailla sipsuttelu voi myös aiheuttaa kasvuiässä oleville ongelmia. 

– Riskit nousevat, jos yrität poseerata ja kävellä näin pitkiä aikoja. Nilkka on epävakaassa asennossa, mikä voi johtaa nyrjähdyksiin ja nivelsiteen vammoihin, joita havaitaan usein korkokenkien käytön yhteydessä, Schoenhaus kertoo. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Monen mielestä asento on sama, olipa korkoa jalan alla tai ei. Schoenhaus kuitenkin muistuttaa, että koroissa jalan alla on sentään jotakin tukea. 

Barbien jalka -trendissä tukea ei ole ollenkaan. Sen takia varpailla sipsuttelu kannattaa jättää ammattitanssijoille, ballerinoille ja etenkin elokuvatähdille, joiden ympärillä on valtava tiimi auttamassa luomaan täydellistä illuusiosta nuken jaloista. 

Lue myös:

    Uusimmat