Sébastien Ogier kertoi syyn ulosajolleen – kritisoi samalla sääntöjä: "Ei pitäisi olla mahdollista"

Toyotan Sébastien Ogier keskeytti Portugalin MM-rallissa lauantaina aamupäivällä jo toistamiseen.

Toyotan ranskalaiskuljettajan kilpailu päättyi ensimmäisen kerran perjantain iltapäivälenkillä. Ogier starttasi pätkille yhdellä vararenkaalla mutta kärsi kaksi rengasrikkoa eikä näin ollen voinut jatkaa kilpailua.

Lauantaiaamun toisella ek:lla Ogier ajoi ulos oman ajovirheensä seurauksena. Hänen autonsa jäi jumiin tien ulkoreunaan: auton peräpää oli ojassa, nokka tiellä. Ogier ja kartanlukija Benjamin Veillas eivät kuitenkaan saaneet kahdestaan autoa palautettua tielle, eikä paikalla ollut ensi alkuun katsojia.

Kun kaikki Rally1-autot olivat ajaneet pätkän läpi, kaksikko nitkutti ek-maaliin yli puoli tuntia pohjat tehneelle Kalle Rovanperälle jääneenä.

– Menetimme hybridiyksikön muutama sata metriä ennen kuin ajoin ulos. Se oli minun virheeni. Katsoin auton näyttöjä, menetin keskittymiseni enkä kuunnellut nuottia, Ogier sanoi Autosportille.

– Tulin mutkaan hieman liian lujaa, osuin penkkaan ja pyörähdin. Auto jäi jumiin, mutta siihen ei tullut kovin paljon vaurioita.

Seuraavalla ek:lla Ogier hävisi kärjelle reilun vartin.

– Juuri ennen aikatarkastusasemaa huomasin jarrupolkimen painuvan pohjaan. Autossa oli vuoto, ja lähtöviivalla pakoputkesta tuli tulta. Meidän täytyi sammuttaa se. Onnistuimme korjaamaan auton, ja saimme ajettua aamun päätökseen.

Ogier keskeytti päivähuollossa. Hän aikoo palata reitille sunnuntaina.

–  Motivaatio ei ehkä ole kovin korkealla, mutta aina on mahdollista, että jommallekummalle tallikavereistani sattuu jotakin, ja silloin minun täytyy ottaa valmistajien pisteet.

– Tilanne on outo. Mielestäni jos on viimeisenä rallissa, ei pitäisi olla mahdollista ajaa pisteille. Mutta sellaiset säännöt ovat.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat