"Sebastian Vettelin paluu Red Bullille on mahdollinen" – F1-soppaan arvovaltainen sekoittaja

Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher pitää realistisena skenaariona, että Ferrarin tämän F1-kauden jälkeen jättävä Sebastian Vettel palaisi Red Bullille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Motorsport-Total.comin toimittaja Christian Nimmervoll kertoi viime viikolla, että Red Bull haluaisi Vettel takaisin riveihinsä. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi kuitenkin tämän jälkeen, ettei talli pysty valitettavasti toteuttamaan nelinkertaisen maailmanmestarin paluuta.

Kuusi F1-kisaa urallaan voittanut Ralf Schumacher ei kuitenkaan ole vielä valmis lyömään tätä kantta kiinni. Melkeinpä päinvastoin.

– Uskon, että paluu Red Bullille on mahdollinen, kun hänen suhteensa ovat yhä hyvin läheiset. Erityisesti ”Didi” (Didier) Mateschitzin kanssa, Schumacher sanoi Saksan Skyn mukaan.

Red Bullista 49 prosenttia omistava Mateschitz on luonut energiajuomayhtiöstä valtavan imperiumin.

Tarve Albonia kovemmalle kuskille?

Schumacher teki kommenteissaan myös selväksi, että Red Bullilla voisi olla tarvetta Alexander Albonia kovemmalle kuskille Max Verstappenin rinnalla.

– Ei voida unohtaa, että Alexander Albon on keskimäärin puoli sekuntia hitaampi kuin Verstappen. Kierroksella!

– Pitkällä aikavälillä tiimillä ei ole varaa tuohon. Valmistajien MM-sarjassa tarvitaan kuljettaja, joka tulee säännöllisesti toiseksi tai kolmanneksi Max Verstappenin takana, Schumacher paalutti.

Vettelin ja Red Bullin takavuosien yhteinen taival oli menestyksekäs, ja saksalainen voitti neljä maailmanmestaruuttaan juuri kyseisen tallin riveissä.

Oman vääntönsä Vettelin mahdollisen paluun ympärille toisi kuitenkin todennäköisesti se, että Red Bullin osake-enemmistö (51%) on thaimaalaisen Yoovidhyanin perheen omistuksessa ja Yoovidhyanin perhe on tukenut Red Bullin thaikuljettajan Albonin tietä tallin toiseksi kisakuskiksi. Albonia ei luultavasti helpolla lähdettäisi palauttamaan AlphaTaurina nykyisin tunnettavaan sisartalliin.

Vettel on itse sanonut, että "vastaus olisi todennäköisesti kyllä", jos Red Bull kysyisi häntä takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat