F1:ssä viritellään jättimäistä uutispommia – lähde: Sebastian Vettel halutaan toiseen kärkitalliin

Motorsport-total.com-sivuston toimittaja Christian Nimmervoll laittoi F1-huhumyllyn aivan uusille kierroksille, kun hän keskiviikkona vihjaili ”isosta uutisesta”. Nyt Nimmervoll avasi, mitä hän tarkoitti vihjailullaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Nimmervoll väläytteli, että F1-sarjassa nähtäisiin torstaina vielä Fernando Alonson formulapaluutakin isompi uutinen.

Ja se on?

Sebastian Vettelin mahdollinen paluu Red Bullille.

Nimmervollin mukaan Red Bullin nokkamies, Dietrich Mateschitz haluaa Vettelin takaisin energiajuomayhtiön talliin.

Taustalla olisi Mateschitzin suora käsky. Nimmervollin mukaan Red Bull -pomo olisi vaatinut tallin neuvonantajaa ja kuljettaja-asioista päättävää Helmut Markoa tuomaan Vettelin takaisin talliin – viimeistään kaudeksi 2021.

Kuvio olisi varsin hurja.

Red Bullin nykyinen kuljettaja Alexander Albon siirtyisi sisartalli AlphaTaurille ja Daniil Kvjat menettäisi tallipaikkansa.

Kuviossa on kuitenkin muttia matkassa. 49 prosentin osuuden yhtiöstä omistavan Mateschitzin pitäisi vakuuttaa thaimaalainen Woovidhyanin perhe muutoksen taustalle. Thaimaalaisperhe omistaa Red Bullista enemmistön, 51 prosentia.

Samalla arvoitus on myös se, että mikä Vettelin oma kanta on potentiaaliselle siirrolle. Red Bullilla hän toimisi tuulennopean Max Verstappenin tallikaverina.

Motorsport-totalin raportissa Nimmervoll mainitsee mahdollisuuden, jossa Vettel saattaisi päätyä kokonaan ulos F1-sarjasta. Vettel kun ei jatka Ferrarilla tämän kauden jälkeen.

– Tämä satuttaa Mateschitzia. Hän haluaa, että Vettel voisi lopettaa F1-uransa kotonaan, Nimmervoll kirjoittaa, viitaten Vettelin Red Bull -historiaan.

Saksalaiskuljettaja voitti F1-mestaruuden neljästi putkeen Red Bullin autolla vuosina 2010-13.

Vettelin Red Bull -huhut saivat Nimmervollin vihjailun lisäksi uutta pontta, kun hän vieraili yhtiön omassa ServusTV:ssä maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat