F1-pomo hämmentää: Sebastian Vettelin ja Red Bullin saagassa ei ole sanottu viimeistä sanaa

Vaikka Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner jo tyrmäsi ajatuksen Sebastian Vettelin paluusta F1-tiiminsä riveihin, sisartalli AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost on tullut nyt hämmentämään pakkaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Motorsport-Total.comin toimittaja Christian Nimmervoll kertoi torstaina, että Red Bull haluaisi Vettel takaisin riveihinsä. Tallipäällikkö Horner kuitenkin sanoi tämän jälkeen, että talli ei pysty valitettavasti toteuttamaan nelinkertaisen maailmanmestarin paluuta.

Mutta nyt sisartalli AlphaTaurin tallipomo Tost vihjaa kuitenkin, ettei Vettelin ja Red Bullin saagassa ole vielä sanottu viimeistä sanaa.

– Odottaisin ja katsoisin, miten kausi etenee. Kun nelinkertainen maailmanmestari tarjoaa itseään, ei huipputiimi voi ummistaa silmiään, Tost sanoi F1-Insiderille.

Ferrarin tämän kauden jälkeen jättävä Vettel kertoi itse aiemmin, että "vastaus olisi todennäköisesti kyllä", jos Red Bull kysyisi häntä takaisin.

Tost ehti puolestaan aiemmin sanoa, että Vettelin paluu Red Bullille on "loppujen lopuksi kiinni Dietrich Mateschitzista". Mateschitz omistaa Red Bullista 49 prosenttia ja on luonut siitä valtavan imperiumin.

Mutkia loisi se, että Red Bullin osake-enemmistö (51%) on thaimaalaisen Yoovidhyanin perheen omistuksessa; Vettelin siirto tarkoittaisi käytännössä sitä, että thaikuski Alexander Albon joutuisi siirtymään tallista sivuun – huhujen mukaan AlphaTaurille Daniil Kvjatin paikalle. Yoovidhyanin perhe on tukenut Red Bullin nykyisen kuljettajan Albonin tietä tallin toiseksi kisakuskiksi.

Vettelin vaihtoehdot F1-uran jatkamiseksi ovat jäämässä muuten vähiin. F1-Insiderin tietojen mukaan Vettel haluaa vaihtaa tiimiin, jossa on mahdollisuus voittaa, mieluiten juuri Red Bullille. 

Lue myös:

    Uusimmat