Sebastian Vettelin ehdotus oli liikaa – ministeri ärähti F1-tähdelle

Formula ykkösten Aston Martinilla ajava Sebastian Vettel on omistautunut ympäristönsuojelulle viimeisen vuoden aikana. Saksalaisen viimeisin ehdotus ei ollut Saksan liikenneministeri Andreas Scheuerin mieleen. Vettel haluaa nopeusrajoitukset Saksan autobahneille.

Turkin GP:ssä Vettel ajoi kilpikonna kypärässään protestoidakseen valtamerien saastuttamista. Nyt nelinkertainen maailmanmestari haluaa nopeusrajoitukset Saksan autobahneille. Aihe on herkkä monille saksalaisille, jotka ajattelevat vapaan nopeuden kuuluvan henkilökohtaisiin vapauksiin. 

– Siinä ei ole kyse jokaisen yksilön henkilökohtaisista tunteista, vaan täytyy katsoa isoa kuvaa. Nopeusrajoitus vähentäisi hiilidioksidipäästöjä kaksi miljoonaa tonnia. Se tekisi myös kaduista turvallisempia. Saksassa tapahtuu onnettomuuksia, koska meillä ei ole mitään nopeusrajoitusta ja jos yhdenkin hengen voi pelastaa. Siinä ei mielestäni ole mitään keskusteltavaa, Vettel sanoi medioille Turkin GP:ssä.

– Jokainen henki lasketaan. En usko, että vapauttani on rajoitettu, kun ajan autoa Turkissa, Yhdysvalloissa tai Iso-Britanniassa, Vettel jatkoi.

Tällä kaudella kertaalleen palkintopallille ja yhteensä 35 MM-pistettä kerännyt Vettel toteaa, että heidän, jotka haluavat painaa kaasun pohjaan tulee tehdä se paikassa, jossa se on turvallista, kuten kilparadalla.

– Siellä voi testata rajojaan ilman, että vaarantaa muita, Vettel totesi.

Saksalaiskuskin kommentit ovat olleet suuresti otsikoissa Saksassa. Vettel on saanut kritiikkiä yksityishenkilöiltä sekä maan päättäjiltä. Liikenneministeri Scheuer oli erityisen kärkäs palautteensa suhteen.

– Hän asuu Sveitsissä, matkustaa ympäri maailmaa F1-tiiminsä kanssa, hän lentää paljon joka vuosi. Ottaen huomioon hänen tuloksensa MM-sarjassa, se olisi loogista vaihtaa Formula E:hen, jossa maksiminopeus on pienempi, Scheuer totesi Bildille.

Formula ykkösten kautta on jäljellä vielä kuusi osakilpailua. Kausi jatkuu 24. lokakuuta ajettavalla Yhdysvaltojen GP:llä.

Sebastian Vettel otti riskin ja kokeili kuivan kelin renkaita Turkin GP:ssä. Katso pääkuvan videolta Vettelin liukastelut Turkin osakilpailusta.

Lue myös:

    Uusimmat