F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel äänestettiin parhaaksi ohi Lewis Hamiltonin – Red Bull -pomo löysi selityksen yllätystulokselle

1:16
Sebastian Vettel teki Turkin GP:n jälkeen kunniaa Lewis Hamiltonin saavutukselle.

Kuka on nykyhetken tai kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Näitä kysymyksiä on pyöritelty taas viime viikkoina ja kuukausina, kun Lewis Hamilton on noussut kaikkien merkittävien F1-tilastojen piikkipaikalle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: harjoitukset klo 12.55 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Brittiläisen F1-sivuston äänestyksessä nykysukupolven parhaaksi kuljettajaksi valikoitui Sebastian Vettel.

Vettel sai äänestyksessä 53 prosenttia äänistä. Juuri ennen äänestyksen alkua seitsemännen maailmanmestaruutensa varmistanut Hamilton jäi 31 prosenttiin. Muut merkittävän äänisaaliin saaneet kuljettajat olivat Fernando Alonso (7 prosenttia) ja Kimi Räikkönen (5).

Vaikka kokonaisäänimäärää ei julkaistu, vastausten jakauma kuvaa hyvin sitä, miten ristiriitaisesti britit suhtautuvat F1-tähteensä, joka on määrä lyödä vuodenvaihteessa ritariksi.

Ajamisen lisäksi rotujen välisen yhdenvertaisuuden sekä laajemmin ihmis- ja eläinten oikeuksien puolesta puhuva Hamilton on toisille suuri sankari, toisille punainen vaate, jonka jokainen teko koetaan ärsyttävänä. Toiset pitävät häntä veropakolaisena, toiset muistuttavat, että hän on yksi kotimaansa suurimmista veronmaksajista.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko löytää äänestystulokselle myös urheilullisia perusteita tai ainakin mahdollisia selityksiä.

– On mahdollista, että ihmiset vertaavat mestaruuksia keskenään. Hamiltonin ajama Mercedes on ollut jo pelkän voimayksikön suorituskyvyn perusteella paljon ylivoimaisempi kuin me olimme vuosina 2010–2013. Tämä on nähtävissä heidän paljon meitä suuremmista voittomääristä ja heidän sijoituksistaan mm-sarjassa. Vuosina 2014–2016 Mercedes valtasi kaksi ensimmäistä sijaa kuljettajien mm-sarjassa. Näin kävi myös 2019 ja todennäköisesti myös tänä vuonna, Marko sanoo Autobildin haastattelussa.

Vettel vei Red Bullilla nimiinsä kuljettajien mestaruudet vuosina 2010–2013.

– Meillä Mark Webber ei koskaan ollut kolmatta sijaa ylempänä vuosina 2010–2013. Lisäksi Vettel onnistui sijoittumaan Ferrarilla mm-sarjan kakkoseksi vuosina 2017–2018 ja lyömään Mercedeksellä ajaneen Valtteri Bottaksen. Tämä puhuu hänen puolestaan.

Vettel lienee kiitollinen saamastaan kunnianosoituksesta, mutta hän itse kutsui Turkin GP:n jälkeen Hamiltonia nykysukupolven parhaaksi kuljettajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja