F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lehti: Lewis Hamilton saa uudenvuodenpäivänä suuren kunnianosoituksen – veroasiat eivät estä ritarin arvoa

5:07
Lewis Hamiltonista tuli viikko sitten ajetussa Turkin GP:ssä tilastojen valossa kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja.

The Sun -lehden tietojen mukaan Lewis Hamilton lyödään ritariksi.

Hamiltonista tehtiin tammikuussa 2009 brittiläisen imperiumin jäsen (MBE) hänen voitettuaan edellisellä kaudella ensimmäisen F1-maailmanmestaruutensa.MBE on alin arvo brittiläisen imperiumin ritarikunnan viisiportaisella asteikolla.

Viime vuosina Hamiltonille on vaadittu tämän tästä asteikon yläpään arvoja, siis käytännössä sitä, että hänet lyötäisiin ritariksi, Sir Lewis Hamiltoniksi. Vaatimukset ovat olleet esillä taas viime viikonlopun jälkeen, kun Hamilton nousi Turkin GP:n voitolla kaikkien aikojen menestyneimmäksi F1-kuljettajaksi varmistettuaan seitsemännen MM-tittelinsä.

Viimeisin ritarin arvon saanut F1-kuljettaja on Jackie Stewart, joka on useiden brittiparlamentin jäsenten tavoin kehottanut pääministeri Boris Johnsonia ehdottamaan Hamiltonille ritarin arvoa.

The Sunin tietojen mukaan kehotuksiin ja vaatimuksiin ollaan vastaamassa, ja Hamilton voi valmistautua vastaanottamaan uudenvuodenpäivänä suuren kunnianosoituksen.

Asiassa on pitkään hiertänyt se, että Hamilton asuu veroparatiisina tunnetussa Monacossa. Tuoreiden selvitysten valossa Hamiltonin tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse sellaisesta verojen välttelystä, joka estäisi ritariksi lyömisen.

Britannian autourheiluliittoa johtava David Richards kirjoitti pääministerille kohdistamassaan kirjeessä, että Hamilton on verotuksen piirissä kaikkiaan yhdeksässä maassa ja näistä neljässä Hamilton saa veronpalautuksia. Vuoden 2019 verotietojen perusteella Hamilton on Isossa-Britanniassa 5 000 suurimman veronmaksajan joukossa.

– Hänen veroasiansa on ymmärretty väärin, ja täten olisi väärin kieltää Lewisiltä palkinto hänen historiallisista saavutuksistaan vain sen perusteella, missä hän päättää asua tai työskennellä, Richards kirjoitti kirjeessään BBC:n mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja