F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarin tallipäällikkö jätti Bahrainin-matkan väliin – piiskaa omiaan Maranellosta käsin

0:42
Robert Lappalainen: Suomen F1-kisasta oli sovittu Bernie Ecclestonen kanssa.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto seuraa viikonloppuna ajettavan Bahrainin GP:n tallin tehtaalta Maranellosta. Binotto jätti myös kahden viikon takaisen Turkin-matkan väliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: harjoitukset klo 12.55 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarilla on kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa kovat panokset. Talli on valmistajien MM-sarjassa vasta kuudentena, 24 pisteen päässä kolmantena olevasta Racing Pointista. Väliin mahtuvat McLaren ja Renault.

Kyseessä on Ferrarin mittapuulla historiallisen surkea tilanne. Talli on ollut vuodesta 1982 lähtien joka kerta valmistajien MM-sarjassa neljän parhaan joukossa, ja viime vuodet se on totuttu näkemään toisella sijalla.

– Toivottavasti viime kisoissa ottamamme edistysaskeleet nostavat meitä ylöspäin. Kuudes sija ei ole hyväksyttävää Ferrarille. Meidän yksinkertaisesti täytyy parantaa, Binotto sanoo Blick-lehden mukaan.

Vaikka loppukauden kilpailut ovat tärkeitä, Binotto pitää vielä tärkeämpänä sitä, että Ferrari on nykyistä paremmassa asemassa silloin, kun kausi 2021 aikanaan alkaa. Tämän vuoksi hän jää Maranelloon seuraamaan Bahrainin GP:tä.

Binotton velvollisuuksia kisapaikalla hoitaa tallin urheilujohtaja Laurent Mekies.

– Minun täytyy olla läsnä erityisesti vaikeina aikoina, Binotto sanoi Turkin GP:n jälkeen Sky Sportsille Formulapassion-sivuston mukaan.

Binotton päätöstä Bahrainin-viikonlopun väliin jättämisestä varmasti helpotti se, että Ferrari nappasi Turkissa ilman häntä kauden parhaan kokonaistuloksensa: Sebastian Vettel oli kolmas, Charles Leclerc neljäs. 

Binotto on sanonut jo aiemmin, että hän jättänee kisoja väliin myös kaudella 2021, joka on kilpailumäärän (23) puolesta historian mittavin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja