Sebastian Ahon kone käy entistä kovempaa – suomalainen tehotähti: "Ei ole enää keuhkot tulessa"

Sebastian Aho kertoo, mihin Carolinan vaarallisuus ylivoimalla perustuu 3:22
MTV Urheilu haastatteli Sebastian Ahoa Dallas-ottelun jälkeen.

Sebastian Aho paukutti tehoja ylivoimalla, kun hänen tähdittämänsä Carolina Hurricanes teki selvää Dallas Starsista jääkiekon NHL:ssä 4–1-lukemin. Aho kertoi pelin jälkeen MTV Urheilulle sekä joukkueensa ylivoiman saloista että omasta muutoksestaan alkukauden kuluessa.

Aho teki Dallasia vastaan ylivoimalla esityön sekä Andrei Svetshnikovin 3–0-maaliin että Ryan Dzingelin 4–0-osumaan. Carolina värkkäsi kaikkiaan kolme neljästä osumastaan ylivoimalla.

Ottelun kolmostähdeksi valittu Aho luonnehtii, että Hurricanes "menee töihin" ylivoimalla. Työnteon mentaliteetti heijastuu halukkuuteen voittaa irtokiekkoja omille. 

– Meillä on hyviä äijiä laukomassa; Svetshnikovilla ja (Dougie) Hamiltonilla on kovat kudit. Jätkät laukovat ja me muut koetamme saada irtokiekot takaisin. Sen jälkeen aukeavat monesti alapelit ja boksin läpi syötöt, Aho kertoi.

– Hyvä, että saa onnistumisia siinä ja itseluottamusta. Täytyy jatkaa hyvää työtä.

Aholla itsellään kone on alkanut hyrrätä paremmin NHL:n alkukauden edetessä. Carolinalla ja hänellä on takana nyt viisi ottelua, ja Aho on kirjannut niissä viisi (1+4) tehopistettä.

– Kolmannessa pelissä Nashvillessa jalat alkoivat tuntua hyvältä, eivätkä keuhkot ole enää ihan tulessa, kun tulen vaihtoon, Aho sanoi.

Carolinan alkukautta rikkoi joukkueessa jyllännyt korona-aalto, joka keskeytti toiminnan hetkeksi juuri kolmannen ottelun jälkeen.

– Tuli kymmenen päivän paussi ja vähän kuin uusi startti. Tänään jalat alkoivat taas löytyä. Se on monesti myös sitä, että saa pelin omassa mielessä hidastettua. Ei ylipelaa tilanteita, Aho analysoi.

Hurricanesin pelit ovat sujuneet mainiosti: vyöllä on neljä voittoa ja vain yksi tappio.

Miro Heiskanen kertoo Dallas Starsin valmistautumisesta NHL-kauteen 1:37
Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen puhu joukkueensa tilanteesta ja omista otteistaan.

Lue myös:

    Uusimmat