Suomalainen yllätyssankari teki hurjan tempun NHL-debyytissään – vain kolme pelaajaa historiassa pystynyt samaan

Aleksi Heponiemi debytoi jääkiekon NHL:ssä ikimuistoisella tavalla. Suomalaishyökkääjä ratkaisi Florida Panthersille voiton Detroit Red Wingsiä vastaan jatkoajalla lukemin 3–2.

Heponiemen ajassa 62.45 kihauttamalle osumalle lyötiin alkutahdit, kun Panthersin Anthony Duclair karkasi hetkeä aiemmin jatkoajalla läpi. Detroit-maalivahti Thomas Greiss veti vielä sillä kertaa patjoineen pidemmän korren, mutta Duclair iski hetken kuluttua hyökkäysalueella irtokiekkoon ja syötti maalille nousseelle Heponiemelle, joka painoi limpun häkkiin.

22-vuotias Heponiemi on vasta neljäs pelaaja, joka on tehnyt NHL-uransa ensimmäisen maalinsa jatkoajalla avausottelussaan. Aiemmin samaan oli yltänyt vain kolme pelaajaa: Kirill KaprizovTim Sweeney ja Nick Knott.

9.30 minuuttia tahkonnut Heponiemi valittiin koko ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Taiston kakkostähtenä palkittu Florida-kapteeni Aleksander Barkov summasi puolestaan tehot 1+1. Hän ohjasi ottelun alkuminuuteilla joukkueensa ylivoimalla 1–0-johtoon ja oli alustamassa avauserän viimeisellä sekunnilla syntynyttä Keith Yandlen maalia.

Heponiemi pelasi syyskaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Modossa ja teki 16 ottelussa tehot 6+8=14. Viime kausi oli hänen ensimmäisensä AHL:ssä, jolloin hän kirjasi 49 otteluun tehopisteet 3+11=14.

Heponiemi on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat