Sebastian Aho iski maalin ja vitsaili kahvinjuonnistaan – Janne Kuokkanen lähti farmiin

Mitä olisi Carolina Hurricanes ilman Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä? Suomalaiskaksikko oli jälleen vireessä, kun Hurricanes kaatoi NHL-kierroksella Arizona Coyotesin. 

Mielikuvaan Carolina Hurricanesista Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen joukkueena löytyy terästeeksi faktapohjaa. Ennen kamppailua Arizona Coyotesia vastaan Aho tai Teräväinen olivat olleet mukana pisteillä 37 kertaa Carolinan 80 maalissa (46,3 prosenttia). 

Aho ja Teräväinen olivat taas esillä, kun Hurricanes voitti Arizona Coyotesin 3–0. Teräinen antoi laidan kautta syötön, jonka Aho nappasi matkaansa ja karkasi läpi viimeistelemään ottelun loppulukemat. Ahon viiden viime ottelun saldo on 5+3=8.

Aholta tiedusteltiin Hurricanesin Twitter-tilillä, että oliko iso aamupala syynä hyvään vireeseen. 

– Join niin monta kupppia kahvia, etten ole varma pystyykö elimistöni käsittelemään sen, Aho virnuili. 

Puolustuspelikin toimi, ja Hurricanes piti ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollat: maalivahti Petr Mrazek torjui 23 laukausta. Hurricanes on itse jäänyt viisi kertaa ilman maaleja. 

Aho johtaa Hurricanesin sisäistä pistepörssiä (12+22=34) ja Teräväinen on toinen (6+19=25). Kolmantena olevalla Justin Williamsilla on tehot 7+12=19. 

Ottelun jälkeen tuli ikävämpiä uutisia, kun selvisi, että Janne Kuokkanen lähtee kolmen NHL-ottelun jälkeen takaisin farmijoukkue Charlotten riveihin yhdessä Clark Bishopin ja Scott Darlingin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat