Päivi Nergin nimittäminen valtiovarainministeriön kärkivirkaan hiertää hallituksessa – Kulmuni rauhoittelee nimityshässäkkää MTV:lle: Käsitellään ensi viikolla

Minkä takia pien- ja yksinyrittäjille ei suunnata enemmän suoraa tukea? Valtiovarainministeri Katri Kulmuni Seitsemän uutisten vieraana 3:04
Katri Kulmuni oli MTV Uutisten haastattelussa koronaviruksen talouskriisistä 20. maaliskuuta.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan Päivi Nergin nimittäminen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi käsitellään ensi viikolla hallituksen istunnossa.

– Puolueet haluavat vielä katsoa paperit läpi ja nimityksen perusteet. Nimitys tulee ensi viikolla valtioneuvoston istuntoon, kommentoi Kulmuni MTV Uutisille.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että Nergin nimitystä ei hyväksytäkään valtioneuvoston istunnossa huomenna niin kuin oli tarkoitus. Paperien katsomista voi pitää mielenosoituksellisena eleenä. Hallituksen vasemmalla laidalla erityisesti SDP on vastustanut Nergin nimittämistä, mutta puolueesta kerrotaan MTV Uutisille, että se ei ole jättänyt asiaa pöydälle.

Nimitysasiassa on arvosteltu muun muassa siitä, että Nerg on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri.

Nergin taustoissa hiertää myös vuosi sitten alkanut kiistaa siitä, antoiko valtiovarainministeriö riittävästi tietoa eduskunnalle sote-uudistukseen liittyen. Valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg oli keskeisessä roolissa uudistuksen valmistelussa.

Juttua täydennetty uusilla tiedoilla kello 18.00

Lue myös:

    Uusimmat