Mainos

SDP:ssä kritisoidaan puolueen tilaa - "on pirun vaikeaa olla demari"

SDP:n puoluekentässä on virinnyt selvää kritiikkiä puolueen tilaa ja hallituksen toimintaa kohtaan.

SDP:n puoluevaltuustossa lauantaina Helsingissä useissa puheenvuoroissa esitettiin arvostelua. Vastikään sovittu vaalipiiriuudistus närästää etenkin Itä-Suomessa.

Keskustelun avannut Ari Marjeta Pohjois-Karjalasta kertoi, että nykyisin on vaikea olla demari Pohjois-Karjalassa. Hän esitti luettelon takaiskuista: ammattikorkeakoulujen paikkojen lakkauttaminen, Pohjois-Karjalan prikaatin tuleva lakkauttaminen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon vaalipiirien yhdistäminen ja viimeksi Lieksan poliisiaseman lakkauttaminen.

30 vuotta puolueessa toiminut Otso Kukkonen Etelä-Savosta ei ollut koskaan ollut niin huolissaan puolueen tilasta kuin nyt.

– Onko niin, että suunnannäyttäjäpuolue on muuttunut peesaajapuolueeksi, hän kysyi. Hän arvosteli, että Etelä-Savon vaalipiiriltä ei kysytty mitään vaalipiiriuudistuksessa. Hän kiteytti, että "on pirun vaikea olla demari".

Riitta Hytönen Kymen vaalipiiristä arvosteli niin ikään uudistusta. Hän muistutti, että Kymen vaalipiiri suuntautuu länteen ja itään mutta ei pohjoiseen.

Jungner kohautti

Oman näkyvän lisänsä keskusteluun toimi myös puoluesihteeri Mikael Jungner. Hän linjasi tuuletuspuheenvuorossaan, että puolueessa tarvitaan "enemmän kristakiuruja mutta vähemmän minnalintosia". Hän ei sen kummemmin perustellut sanojaan.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei halunnut kommentoida Jungnerin sanomisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.