SDP myöntää: Urpilainen lähti kisaan liian myöhään – komissaari jakoi meemin itsestään

SDP:n puoluesihteerin Mikkel Näkkäläjärven mukaan puolueen presidenttiehdokkaan Jutta Urpilaisen heikkoa menestystä selittää ennen muuta se, että Urpilainen pääsi EU-komission tiukkojen sääntöjen vuoksi liian myöhään mukaan presidenttikisaan.

Näkkäläjärven mukaan muut ehdokkaat olivat kampanjoineet jo kuukausien tai jopa vuosien ajan siinä vaiheessa, kun Urpilainen pääsi mukaan kilpailuun.

Näkkäläjärven mukaan presidentinvaalien tuloksesta ei pidä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä SDP:n yleisestä tilasta ja kannatuksesta, sillä puolue on menestynyt hyvin kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa.

Urpilainen jakoi meemin itsestään

Urpilainen jakoi viestipalvelu X:ssä maanantaina 29. tammikuuta meemin, jossa kommentoi vitsikkääseen sävyyn äänestystulostaan. Kuvassa lukee vapaasti suomennettuna "neljä prosenttia, niin lähellä".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se oli vaivan arvoista. Työt jatkuvat, ja olen iloinen voidessani palata komissaarin rooliini. Nähdään Brysselissä! Urpilainen kirjoitti.

Urpilainen sai presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 4,3 prosenttia äänistä. Toiselle kierrokselle etenivät Kokoomuksen Alexander Stubb ja vihreiden tukema valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto.

Juttua päivitetty 29.1.24 klo 14.08 Urpilaisen päivityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat