Mainos

SDP lupaa lopettaa velkaantumisen vuonna 2015

SDP sitoutuu siihen, että valtion velkaantuminen lopetetaan ensi vaalikauden aikana. Osana operaatiota valtion menoista noin neljännes olisi jäädytettävä kahdeksi vuodeksi.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen lupasi SDP:n vaalivaltio- ja puheenjohtajapäivillä Vantaalla, että vuonna 2015 Suomen valtio ei ota enää uutta lainaa, jos sosiaalidemokraatit pääsevät valtaan.

Kahdeksan miljardin euron budjettivajeesta SDP täyttäisi kuuden miljardin euron verran kasvu- ja investointiohjelmalla ja loput veronkiristyksillä. Arvonlisäveron nosto ei valikoimaan kuulu.

- Kevytkenkäisen talouspolitiikan aika on nyt ohi. Veronkiristysten ohella on myös kiristettävä vyötä, Urpilainen sanoi.

SDP tavoitteena on karsia valtion menoja vaalikauden loppuun mennessä noin 1,5 miljardilla eurolla oletetusta tasosta. Siitä puoli miljardia olisi varsinaisia säästöjä, loput menojen uudelleenkohdennuksia.

- Uudelleenkohdennus voidaan saada aikaan jäädyttämällä noin neljäsosa valtion menoista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Jäädytys ei voi koskea perusturvaa.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.